• 瀏覽: 35,665
  • 回覆: 335
昨天youtube已經有,這房車司機玩出禍,又唔夠26快,被人過了去還拖,切完線便收慢,現在26司機情況危殆,如果死了,這畜牲必有得入曱甴酒店住幾年。

在視頻中26是扒完頭完全在快線上行駛,沒有在中線上行走

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-24 03:56 AM 發表
今(23日)晨10時52分,吐露港公路一名59歲姓葉男司機駕私家車沿往元朗方向行駛,至近運頭塘位置與一輛電單車相撞,46歲巴基斯坦裔鐵騎士受傷昏迷,送往威爾斯親王醫院治理,現時情況危殆。交通警接報趕抵調查及指揮交通,其後有拖車公司人員到場將涉事兩車拖走。車Cam片段拍得,私家車疑因切線受阻不滿,爬頭後突然收慢,電單車收制不及撞尾後人仰車翻倒地。

警方經進一步調查,59歲姓葉男司機涉嫌危險駕駛引致 ...
一世停牌喇,唔好仲比佢揸車。

最好死埋,那款電單車成日製造噪音,嘈之巴閉。

引用:
原帖由 siuhung 於 24/10/2021 09:31 發表
所以呢,香港一定要成為智慧城市,裝多d天眼監察,尤其要捉鳩 d 玩嘢司機,道路炸彈!
上youtube睇車cam直擊,大量馬路炸彈視頻。

香港交通部應學深圳,廣州交警那樣處理,用電話通知車主/司機,三幾日便解決那些違規的馬路炸彈。
深圳切線不打轉向燈,實線切線,都罰幾百,扣幾分。

為咗啖氣, 做成傷亡, 不智。 

有晒片,重判

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2021-10-24 09:49 AM 發表
最好死埋,那款電單車成日製造噪音,嘈之巴閉。
哈哈,你都好老實👍

引用:
原帖由 商界幼小的手背 於 24/10/2021 09:52 發表

2條 PK, 爬頭切線永遠唔打燈!喜歡點爬就點爬,真係恭喜恭喜!
26扒頭沒違規

引用:
原帖由 ilovehuskymuch 於 2021-10-24 09:43 AM 發表

不要太天真
搵到個勁大狀有得打的

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-10-24 08:21 AM 發表

吹水就有
香港核心價值從來得食人唔lur骨
香港核心價值
𢱑著數
唔順超
自以為是
別人永遠是錯的
私了
你民我主

黑暴曱甴的日常

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-10-24 09:42 AM 發表
前車入晒線
睇怕上到法庭
可能點都會判電單車錯
或至少係責任較大一方
知唔知乜野叫 cut in sharply. 係一個大tick, 即肥. 原因係危險駕駛.

睇完片覺得私家車司機直情係有心謀殺

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-10-24 08:29 AM 發表
公平D講, 26架駛態度都有問題
係佢玩嘢先,自己申請冇計。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]