• 瀏覽: 35,672
  • 回覆: 335
真係死仆街。

引用:
原帖由 威廉PO 於 2021-10-24 05:42 AM 發表
大家互相爬頭,然後來一招急停,再樹中指,然後爆一輪粗,網上經常有這些片。。。今次玩出意外,如果死左人仲大鑊。高尚的香港核心價值。。。係邊?
瞎心價值就有

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-24 03:56 AM 發表
今(23日)晨10時52分,吐露港公路一名59歲姓葉男司機駕私家車沿往元朗方向行駛,至近運頭塘位置與一輛電單車相撞,46歲巴基斯坦裔鐵騎士受傷昏迷,送往威爾斯親王醫院治理,現時情況危殆。交通警接報趕抵調查及指揮交通,其後有拖車公司人員到場將涉事兩車拖走。車Cam片段拍得,私家車疑因切線受阻不滿,爬頭後突然收慢,電單車收制不及撞尾後人仰車翻倒地。

警方經進一步調查,59歲姓葉男司機涉嫌危險駕駛引致 ...
呢啲人要終身吊銷駕駛執照

條友真係岸九,若果死咗,謀殺/誤殺都有機會

玩呢d, 馬路變成打機,個個有車cam,要玩人最終只會玩死自己。

引用:
原帖由 威廉PO 於 2021-10-24 05:42 AM 發表
大家互相爬頭,然後來一招急停,再樹中指,然後爆一輪粗,網上經常有這些片。。。今次玩出意外,如果死左人仲大鑊。高尚的香港核心價值。。。係邊?
香港人嘅核心價值咪覺得自己高高在上囉,所有野都係人哋錯,乜都投訴,只要大聲嘈就一定啱。

班垃圾26車聚自hi又塞住快線漫遊,唔俾人過佢車,26抵死在先

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-10-24 10:04 AM 發表

你睇清楚,第一次爬頭同快線26平排,入中線明頂黑車,再一次快線頂黑車,26態度仲衰過黑車。
成班快線撚係度阻住快線
佢地呢款車靈活度又差,仆街26撚之最

太高估26反應

其實哩D因品格問題搞出意外嘅
根本無需要俾機會佢地
直接終身停牌最好 

印象中由廿年前,一單喺吐露港非法賽車/超速車死人,判咗4個月咁大把䦕始
廿年來從未修例加重刑罰!!!

而車嘅性能愈來愈高,至會造成D人越來越亂來

起碼判監要加重D,終身停牌都唔過份吖

可惜就係刑罰太輕,可能要等多D高官/議員嘅家屬受害先會知痛

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-10-24 08:29 AM 發表
公平D講, 26架駛態度都有問題
私家車責任更大

兩個駕駛態度唔得

呢種公路上嘅私人恩怨唔應該用行車方式解決㗎嘛

呢啲情況基本上日日都有,香港人揸車都係亂嚟。上youtube睇大把片都係呢啲。為啖氣比比皆是,好多最後都係炒車收場

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]