• 瀏覽: 23,493
  • 回覆: 223
+4
引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-23 06:40 PM 發表
點解政府一直唔考慮
使用香港身份證作認證呢 ?
而家既身份證都內置 IC 晶片
點解好好運用 ?

就算無智能電話
都唔會無香港身份證掛 ?
研究個儀器
類似八達通咁
進入政府場地時拍卡
相信可以解決問題 !
全對 一個濕9政府

西方報標題有誤導令人有反政府感覺

我已經將針卡放埋入安心出行啦 仲要玩幾耐 第三針都準備打

根本本身就冇用,何必再攪咁多無謂野?,仲要影響埋班真係冇$買電話嘅人?

引用:
原帖由 春天進擊的表姐 於 2021-10-23 11:00 PM 發表
我已經將針卡放埋入安心出行啦 仲要玩幾耐 第三針都準備打
有第三針就有第四針,沒完沒了,亦冇可能咁打法,吸毒咩?
打左兩針已經好麻煩,但係打完又係冇用嘅

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 10:32 PM 發表

老人家可以繼續填紙仔.
點解老野有特權?

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-10-23 10:30 PM 發表
最民主不過因為九成九人都用智能電話,小數服從多數,呢個世界就係咁!用低能電話咪繼續低能咯!
未必嫁,因為很多窮人要交平plan,冇$換新機

政府每人派多一千消費卷(內容限定只可以買智能電話才可使用)俾話冇電話啲人津貼買智能電話囉!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 06:28 PM 發表
近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」電話應用程式,而醫院管理局亦跟隨。對於有市民指或因手機

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211023/photo/bkn-20211023120958273-1023_00822_001_01b.jpg?20211023172628

近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安 ...
唔駛理呢啲L樣歪理!
曱甴可以話我知點解廿幾歲候生仔手揸最新iPhone都走去寫字仔呀?

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2021-10-23 08:55 PM 發表

班粉紅玻璃心咪一Q樣,
啲死燦頭成日話人哋辱華。
九唔搭八

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-23 06:40 PM 發表
點解政府一直唔考慮
使用香港身份證作認證呢 ?
而家既身份證都內置 IC 晶片
點解好好運用 ?

就算無智能電話
都唔會無香港身份證掛 ?
研究個儀器
類似八達通咁
進入政府場地時拍卡
相信可以解決問題 !
X10000

對!冇身份證就即時驅逐出境,唔好畀班仆街阻住地球轉。。。

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-10-23 07:58 PM 發表
除咗d七老八十冇就唔出奇,
其餘d冇???? 
DKLM ,果次去郵局,條女揸住個手機去填紙仔

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 06:28 PM 發表
近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」電話應用程式,而醫院管理局亦跟隨。對於有市民指或因手機

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211023/photo/bkn-20211023120958273-1023_00822_001_01b.jpg?20211023172628

近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安 ...
平機會攪族內歧視, 即係攪港獨, 點解要分大陸人和香港人. 咁可唔可以話元朗人歧視灣仔人呢? 大家都係中國. 分什麼族內歧視. 政見歧視更加為將來鋪路, 我們不可以話人係曱甴. 唔該政府取消平機會. 平機會根本係外國在香港代理人.

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-23 11:46 PM 發表

DKLM ,果次去郵局,條女揸住個手機去填紙仔
唔知嗰D人乜L心態,
睇怕都紙仔亂填,
拉Q佢哋填報虛假文書.

引用:
原帖由 東熱汁男 於 2021-10-23 20:35 發表
2G好似己經濟除,2G電話已打不出入!
仲有CSL同中國移動有2G

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]