• 瀏覽: 23,683
  • 回覆: 223
+4
引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-10-23 07:07 PM 發表

仲有大陸嘅健康碼係可以綁定家屬, 就好似老人同細路呢啲有可能冇手機嘅人群,家屬可以綁响自己嘅健康碼入面。
連乞食都要用微訊
大陸有幾多人會冇手機

引用:
原帖由 黑色記者 於 2021-10-23 07:23 PM 發表
刁民慣用既藉口之一,咩都話歧視。
班粉紅玻璃心咪一Q樣,
啲死燦頭成日話人哋辱華。

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-10-23 08:52 PM 發表

連乞食都要用微訊
大陸有幾多人會冇手機
大陸的乞食者較多使用支付寶, 因為支付寶個名改得好, 施捨都係支付形式.

而家係邊班人唔肯去用安心出行?
大家心照啦!😏
求其一間唔理黃定藍食肆企門口觀察,基本上唔用嘅大部份都係左手揸智能電話右手填紙仔嘅不合作一群, 要用安心出行有好多道理,但佢哋唔肯用就一個『私隱』已推反!
公民責任?第一時間攞五千蚊嗰時就最盡責。😏

冇錢讀國際/直資學校係唔係差別待遇?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 06:28 PM 發表
近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」電話應用程式,而醫院管理局亦跟隨。對於有市民指或因手機

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211023/photo/bkn-20211023120958273-1023_00822_001_01b.jpg?20211023172628

近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安 ...
五 六百 已經買到一部智能電話
成日專能登話得部2 3g電話

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-10-23 09:21 PM 發表
而家係邊班人唔肯去用安心出行?
大家心照啦!😏
求其一間唔理黃定藍食肆企門口觀察,基本上唔用嘅大部份都係左手揸智能電話右手填紙仔嘅不合作一群, 要用安心出行有好多道理,但佢哋唔肯用就一個『私隱』已推反!
公民責任?第一時間攞五千蚊嗰時就最盡責。😏
班黃絲政府有著數就攞,講公民責任就免嘞,更無賴嘅就係搵一小撮冇智能電話嘅人幫佢哋做擋箭牌!😏

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 06:28 PM 發表
近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」電話應用程式,而醫院管理局亦跟隨。對於有市民指或因手機

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211023/photo/bkn-20211023120958273-1023_00822_001_01b.jpg?20211023172628

近日港府規定11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安 ...
拎5000元就識科技,用安心出行就唔識?

刁民又搞事。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-23 08:26 PM 發表

11月1日起, 13-64歲的正常人, 進入政府場地, 一定要用安心出行, 唔可以再填紙仔.
又優待廢老?

全面使用安心出行,盡快通關刻不容緩

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2021-10-23 08:55 PM 發表

班粉紅玻璃心咪一Q樣,
啲死燦頭成日話人哋辱華。
你講緊港燦定港農?

填寫紙仔唔得咩

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-23 06:40 PM 發表
點解政府一直唔考慮
使用香港身份證作認證呢 ?
而家既身份證都內置 IC 晶片
點解好好運用 ?

就算無智能電話
都唔會無香港身份證掛 ?
研究個儀器
類似八達通咁
進入政府場地時拍卡
相信可以解決問題 !
問題係有心故意唔用,佢哋一樣會挑骨頭

好簡單,唔用安心就要用身份證俾職員登記資料!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]