• 瀏覽: 50,616
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 06:15 PM 發表

係喎! 邊個話萊島推演大勝解放軍呢?
尾軍廢架,仲唔打柒佢?

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-10-23 06:38 PM 發表

普京有遠見,臺灣不打也會被逼歸順,中國必定讓美國經濟撐不了多久。
台灣一年賺緊大陸700幾億美元..........菜菜子於2016年既政見就係要減低對大陸既依賴...推出咩新南向.

可是新南向來台賣下身體就可以...菜菜子執政6年越擺越多雞蛋落大陸到.....經濟戰真的唔會太難.........台灣擺脫大陸佢就賺唔到錢

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 06:15 PM 發表

係喎! 邊個話萊島推演大勝解放軍呢?
仲邊個話?尾軍廢架,打柒佢啦~

光頭昌無野叻,打手槍最叻!一射就射到上火星

引用:
原帖由 讓球達人 於 2021-10-23 06:24 PM 發表

呆灣狗每日最叻打gg

引用:
原帖由 edbe 於 2021-10-23 06:52 PM 發表

呆灣狗每日最叻打gg
失敗者除了打gg,乜都做唔到!

我認為普京唔想理中國收回台灣既事, 故意講"不用動武", 因為中國自己都可以搞惦. 所以"不結盟".

如果中共想武統,唔洗24小時就攪掂啦,台灣連還手既機會都無台灣軍隊得啖笑

就算要動武,台海實際情況又如何,全島廟宇會築成防護罩

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 04:32 PM 發表
近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。對此,台灣行政院長蘇貞昌於當地時間10月19日在台灣立法院接受質詢時表

https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/15E31/production/_121094698_071261804-1.jpg

近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。 ...
勁野呀喂~
@@海東青

引用:
原帖由 keke009 於 2021-10-23 18:53 發表
我認為普京唔想理中國收回台灣既事, 故意講"不用動武", 因為中國自己都可以搞惦. 所以"不結盟".
他意思是當解放軍大軍壓境時,台島即時全軍投降,等叫名派飯之後回家種田

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2021-10-23 05:21 PM 發表
他意思應該是從政治與經濟這兩方面滲透,慢慢鞏固地方各種的話語權。
就像英美在香港的各種滲透,覺得這方法响台灣用上係有可能。
唔知幾時先係適當的時機...

有睇過 呆灣的討論區
年輕人 不想參軍  打想打
最好維持現況
萬一要打,  直接交給中國大陸算了

引用:
原帖由 top11 於 2021-10-23 18:56 發表

勁野呀喂~
@@海東青
56分鐘,早知道你的呼叫

我相信國家統一會在習主席在位時發生,期待著

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]