• 瀏覽: 50,891
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+7
蘇貪官污吏,在正常情況下應該在牢裡面度餘生。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 04:51 PM 發表
當今世上說話最有影響力唔通重係下一分鐘就唔記得自己講過d乜嘅美畜總統早拜山? 還是敢講敢做嘅普京大帝?
腦殘敗燈!!

兩年內, 美國在本地複製台積電之後, 台灣稅收同股市都會向下滑.

閹割後既台灣變得再不重要.

2024年, 拜登或民主黨想繼續執政, 就可能攞台灣來交易.

普京行動多於說話

精娼說話多於行動

下次記者直接問娼哥,專機是否24小時候命
大陸統一台灣前佢大哥會飛去美國?

引用:
原帖由 中秋遠方的結他 於 2021-10-24 09:58 PM 發表
都唔知邊個無睇清情況呢?
俾係你,你信普京眼光定蘇貞昌? 兩個根本唔同級數。

普京明說,可以隨時格殺台灣每一人。錢是上帝。

統一系遲早嘅事,和平解決系最佳方式,如果真系武統,兩邊嘅軍事力量懸殊太大,台灣民進黨人嘅想法系唔自量力。

究竟係普京沒有看清台海形勢還是蘇貞昌沒有看到世界大局呢﹖

信佢一成真係,斕屍們又J到一地都係,以為咁就可以取半導體技術

減少向台灣買入非必要嘅嘢,台灣GDP當堂跌幾成,佢哋自然會要求統一。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 04:32 PM 發表
近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。對此,台灣行政院長蘇貞昌於當地時間10月19日在台灣立法院接受質詢時表

https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/15E31/production/_121094698_071261804-1.jpg

近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。 ...
成功統一與否跟台灣沒多少關係!大陸要收番台灣相信只要一天時間,但之後被美國為首全世界全方位制裁經濟封鎖圍攻共產黨,輸吾起所以吾敢郁。美國吹到咁大又協防又買武器又乜又七,但台灣不比打中東有石油及巨大經濟收益,執政黨政府吾通吾怕失選票會派美國人走半個地球去打杖? 儍的才相信真係為正義 … 美國人會為黃皮膚台灣小弟送死?
我估普京意思系當美國國力下降到叫不動盟國,台灣自然沒多少選擇要歸隊了。

世界級領袖冇一個
可以勁過普京!

引用:
原帖由 1980720 於 2021-10-24 02:54 PM 發表

台灣晶片技術已經比老美掌握左
老美好快唔洗買台灣晶片老美又警告台灣唔比賣比中國
台灣晶片好快執粒
攞咗唔設廠,即係成本效益唔及台灣

寶島green silk 🐸 pepe一對青蛙腳豈能阻擋和動搖泰山

香港本土旺師飯民米豬連佔據利大和鐘大。利大和鐘大外圍據點給平亂部隊清理,即使十八區黑衣人向外圍救援內外夾攻無力,利大和鐘大內米豬連被包圍彈糧全盡。平亂部隊指出在最後優惠期限必須出來投降。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]