• 瀏覽: 33,049
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+7
北京政府太軟弱,為了不讓台灣人民受苦,年年讓利給台灣已經十幾年,台灣人得到好處,不存感恩,還要惡意咒罵大陸,
北京應該狠心一點,就讓台灣自己沉淪下去,來個真正的民不聊生,才會讓那些在夢中的愚民思考,是誰推他們入地獄,是誰才可以拉他們出來

蘇生好有信心阿 不過唔知到時候蘇生啲過期飛機大炮仲work 唔work

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-10-23 05:15 PM 發表
而家中國係同台灣打緊經濟消耗戰
台灣一面耗盡庫房購買軍備
一面經濟不見有太大起色,收支不平衡
亦無國際地位輕易舉債
根本就逐漸變成一個空心軀殼
嚴格嚟講,乾煎台灣在發生中,但需要時間
文武火乾煎,包括限制台灣入口及戰機巡台海
應會是事半功倍
民進黨很清楚這現實,現在只是和尾腳佬扯貓尾把呆灣庫房掏空,然後去尾腳嘆世界,你班傻仔繼續留在癈墟中,仲以為炆煮豉油幫到你?昆舊你而已! 
登輝是醒目仔,假台獨 真掠水。 亞扁玩性格得罪尾腳佬,所以有此下場。 明白了便知它們玩緊什麼遊戲,你唔洗旨意尾腳佬會用自己一粒子彈或一個大兵的命,如一開戰就如馬英九先生講,首戰即終戰,所以冇特別情況,尾腳佬最想看著局面似很緊張,如橡根拉恆dd而非拉斷! 這是最有利尾腳佬和菜菜子們掠水,打仗應該是庫房比人掏空後的事。

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-10-23 04:43 PM 發表
買起成個台灣都得
台灣本來就是中國一個省份,以普京咁接近中國,我相信!台灣嗰班兵,柒笑死人啦!

show精槍VS普京😖

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-10-23 05:00 PM 發表
係咪即係話,只要中國肯出錢,民進黨便會把台灣賣給中國,而民進黨就會拿著那一大筆錢鬆人!
係同美國買、關民進黨咩事😨

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-10-23 05:07 PM 發表
不需要動用武力. 但也可以動用武力.
說得對  😀

附件

20190723_30a47514bb69d8b150d0MobC0P9L3M5e.jpg(26.26 KB)

2021-10-23 05:43 PM

糟精槍心諗綠蠅未挖空萊島之前千祈唔好統一呀

我們隨時都是備戰,但不發生任何戰爭,唯有這樣才能止戰 大話精上身

北極熊唔係浪得虛名台灣只係以為附和主子就有主子祝福

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 04:32 PM 發表
近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。對此,台灣行政院長蘇貞昌於當地時間10月19日在台灣立法院接受質詢時表

https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/15E31/production/_121094698_071261804-1.jpg

近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。 ...
中美開拖,俄佬成最大贏家

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-23 05:03 PM 發表
其實又無錯。等美國爆倉,有求中國時,我又唔信比利益美國,未理台灣。台灣敢同中國開戰。唔敢開戰,就自然比中國收返
人民窮,但政府有$
外匯儲備排第五,5千幾億美金
臺灣
5,4492021年9月[

附件

6b10ba0bdf5c24bea2568d360ee8ce97.png(1.07 MB)

2021-10-23 05:55 PM

蘇徵娼講得啱,鬼島好多人冇睇清台海情況,始終有人唔見棺材唔流眼淚。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-23 04:32 PM 發表
近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。對此,台灣行政院長蘇貞昌於當地時間10月19日在台灣立法院接受質詢時表

https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/15E31/production/_121094698_071261804-1.jpg

近期台海局勢詭譎,兩岸開戰疑慮再起,而台灣官員一席」備戰說」引發熱議。 ...
呢條騷精槍成個呆子耕田佬,笑屎人🤣

係唔知蘇柒到時膝頭重靈唔靈活?!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]