• 瀏覽: 30,236
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
+10
意大利航空公司(Alitalia)完成重組後,以國有航空公司「意大利航空運輸公司」(Italia Trasporto Aereo,ITA)的新面目示人,15日正式營運。新公司規模縮減,很多員工被解僱或減薪,約50名前空姐上街示威,當街脫下制服以示抗議。約50名前空姐20日穿上全套制服來到羅馬卡比托利歐廣場,進行「快閃」示威活動。片中可見她們陸續脫下大衣、手套、制服外套、領巾、襯衫與長裙,將髮髻解開,最後脫下高跟鞋,身上僅剩襯裙,手牽着手高喊口號:「我們是Alitalia!」
意航共約10,000名員工中,ITA僅聘用少於3,000人

呢d福利派街坊,唔知香港有冇呢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/692119/意大利航空重組裁員減薪-50名前空姐當街脫衣抗議

你班空姐夠薑你就剝埋佢
不過

都幾好睇

https://youtu.be/m9DeQHzrNYU

怎解係前空姐剝,現任那,班唔脫架。?

意大利妹質素極高,蒙尼卡貝魯琪,就係意大利人!

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-10-23 05:05 PM 發表
意識形態之嘛,都只不過是脫了套空姐制服,寓意脫離航空公司,不脫也罷!
咪係,佢地應該剝清,話俾人知佢地拒絕公司任何束縛

咁應該多人支持

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-10-23 04:58 PM 發表

香港手足會唔會跟?🤔
香港班天使,大多又肥又矮,相信剝咗,都好乸嚇人

引用:
原帖由 kgoal 於 2021-10-23 06:23 PM 發表
醒目, 知道下一步就係咁, 所以而家練定先
都可能係,
但歐洲好似做呢d都收入唔高,記得希臘都傳過老師都要做鷄幫補家計,一次都好似得15蚊,唔記得係港元定美金囉

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-23 08:48 PM 發表

脫衣,仲有條連身裙。
咪喺,咁又保留,人地資方可能
收回成命又玩有保留喎

睇睇留任空姐質素,就知怎解

附件

24a5d239bd1dc83050f5a15f524bccc6.jpeg(72.49 KB)

引用:
原帖由 天邊海角 於 2021-10-23 10:37 PM 發表

咁多衫,明顯減薪不夠多
可能航空公司話,你地冇誠意咩!所以佢都冇誠意。。掛

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-10-23 09:37 PM 發表

淨係記得蘇菲亞羅蘭
應差青春時的蒙妮卡一些距離

附件

1n.jpg(9.76 KB)

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-10-24 12:53 AM 發表

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c4/72/e7/c472e7f19bf23d7cbd798fff2cc7b167.jpg

後生時期的蘇菲亞羅蘭
來個最強對最強吧
蘇菲亞羅蘭vs monica Bellucci

附件

b3.jpg(22.95 KB)

b2.jpg(26.98 KB)

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2021-10-24 07:24 AM 發表
妖,等我即刻仆入嚟,都冇野睇
人地標題係剝衫, 冇話全裸喎

引用:
原帖由 勒芒鐵仔LMH 於 2021-10-24 02:54 PM 發表

成間alitalia摺左

只有少數俾ITA以低得多的薪金請返

不過預左有今日

alitalia一向都蝕死!
諗起中國怎幫意大利, 但意大利怎對還中國
都算報應

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]