• 瀏覽: 9,788
  • 回覆: 27
不嬲美國合約就要遵守佢就當草紙

同美國講信用,只會害死自己!

引用:
原帖由 abcde2008 於 2021-10-23 03:42 PM 發表
你坤大陸,大陸一樣坤你。你睇吓中國今時今日有無幫你買國債。
依家阿爺玩減少貨品出口到滷味蟈,等到年尾先至嚟玩

第一,燈神基本上患有老人癡呆
而家差唔多隔日白宮就要幫佢澄清講過嘅不論係內政定國際嘅嘢
客氣講就係澄清,實際上係下下要執漏
第二,美國佬講嘢
講一套,做一套只係平常
中國經歷過美國唐老襯四年嘅廢話領導
早已心裏有的數
台灣所謂協防,我個人一啲都唔驚
因為除咗溜錯口,講錯嘢
美國根本唔會想打尼場無把握,遠水近嚟火,關係整個亞洲形勢
再誇張啲,如果大陸發動焦土政策,美國係出師無名,無仗可打
再萬一有的乜差池,特別係阿富汗之後,美國就唔再會係對等嘅大國
只會淪為近代歷史嘅笑柄,美國根本就輸唔起

不過侵侵個時係直接講到明唔介意搞台獨, 登登只係表面講野好D, 但其實做野仲衰格。

引用:
原帖由 naly 於 2021-10-23 05:19 PM 發表
不過侵侵個時係直接講到明唔介意搞台獨, 登登只係表面講野好D, 但其實做野仲衰格。
滷味一中政策會唔會就係暗示容許萊島逐步走向獨立呢?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-23 01:57 PM 發表
冇矛盾呀,"協防“嘅意思一向都係"協助台灣擁有自我防衛能力"
意思係台灣做老美高價垃圾軍火站笨友……買多d死快d

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-23 02:32 PM 發表
一中安慰劑,令中國感覺舒暢
台灣買咗咁多老美高價過期軍火……幾時反攻大陸戒統中國

拜登同特朗普之間既分別只係 ”真小人同偽君子”  唔好幻想佢地真心為世人爭取, 如果無利益美國佬絕對會第一個放棄你同時抽水

堂堂超特級巨大國總統戰略宣言,竟然有人膽敢推翻,是誰擁有比總統更大的權力?

美國腫桶早拜山習慣狗噏當秘笈, 牠腦殘精神失常又失禁, 所謂脅防台灣騙子島, 目的都是為了繼續貴價賣爛銅爛鐵退役軍火比台灣騙子島這條大水魚而已...

講少句無人話佢啞,正白L痴!
又想同習大視象,展現所謂絶對優勢國力,家下北京可以話未有良好會談氣氛,一切免談。
習大秉承叔父輩延安精神,不怕苦不怕打,你真頭痕。

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-10-24 03:12 AM 發表
美國腫桶早拜山習慣狗噏當秘笈, 牠腦殘精神失常又失禁, 所謂脅防台灣騙子島, 目的都是為了繼續貴價賣爛銅爛鐵退役軍火比台灣騙子島這條大水魚而已...

阿爺對付拜燈易如反掌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]