• 瀏覽: 65,374
  • 回覆: 315
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-23 02:46 PM 發表
我反而唔明,一個去行,都係行果D路架啦,點會咁易出事?咁你一個去行公司會不會易D出事?
你去公司的路好行D,
定係去白虎山的路好行D?

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-10-23 04:18 PM 發表

行夜山出發後35分鐘已經失聯,可以去到幾遠

周二(19日)晚上9時15分,30歲男子葉運福離開粉嶺祥華邨住所,葉妻表示,丈夫早前曾透露希望看日出,估計他晚上出發及獨自前往行山和露營,他最後上線時間為晚上9時30分,但於晚上9時50分失去聯絡。
這個係重點

引用:
原帖由 daniel47877 於 2021-10-23 02:55 PM 發表
黑口罩
去台灣露營居多~

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-10-23 01:44 PM 發表
周二(19日)晚上9時許,30歲男子葉運福離開粉嶺祥華邨,獨自前往行山露營,詎料失去聯絡近4日,救援人員今日(23日)於沙頭角白虎山一帶搜索。葉

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211023/528554915253981184175492.jpeg/Hyh1llrtHXZ7yhGKoagOZ85wzuo16yk8A8xdxgPMXcY

又係 ...
失蹤四日, 仲諗佢凍唔凍, 有無常識架?? 黃金72小時死既

話明:白虎穿堂,家破人亡。仲去行!

一個人行山可以理解
一個人露營就奇怪點

係咪去左4日雞竇咋。

驚佢凍就燒多d 啦 🙈

不自量力就係咁
香港特別多呢類蛋散
因為生活得太幸福

4日都未返凶多吉少

又一隻身體健康黑口黑面癈老曱甴

呢條友係香討藍屍五毛,上山捉蝙蝠進補 😑

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-23 02:16 PM 發表
一個人去野營咁奇怪,行山就話啫
睇日出喎

四日應該無架喇

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-23 02:46 PM 發表
我反而唔明,一個去行,都係行果D路架啦,點會咁易出事?咁你一個去行公司會不會易D出事?
咁大條道理咁你有無見過有人行公司死咗無人知呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]