• 瀏覽: 3,118
  • 回覆: 48
引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-10-23 14:57 發表

返去問下識字嘅人先啦

你唔識字? 解釋唔到?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-23 02:58 PM 發表

你唔識字? 解釋唔到?
我已經將聯合國決議文貼出, 如果你咁都睇唔明, 我無責任教精你

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-10-23 15:01 發表

我已經將聯合國決議文貼出, 如果你咁都睇唔明, 我無責任教精你

但你個決議文係完全唔關事 用蘋果黎解釋香蕉 點搞呀?

你搞清左人地一中定義係咩未? 仲拎份歷史文件出黎柒

你不如拎份中英聯合聲明同中共講 你地違反左聲明喎

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-23 03:03 PM 發表

但你個決議文係完全唔關事 用蘋果黎解釋香蕉 點搞呀?

你搞清左人地一中定義係咩未? 仲拎份歷史文件出黎柒
大會決議二七五八(二十六).恢復中華人民共和國在聯合國的合法權利
大會,
回顧聯合國憲章的原則,
考慮到,恢復中華人民共和國的合法權利對于維護聯合國憲章和聯合國組織根據憲章所必須從事的事業都是必不可少的,
承認中華人民共和國政府的代表是中國在聯合國組織的唯一合法代表,中華人民共和國是安全理事會五個常任理事國之一,
決定:恢復中華人民共和國的一切權利,承認她的政府的代表為中國在聯合國組織的唯一合法代表並立即把蔣介石的代表從它在聯合國組織及其所屬一切機構中所非法占據的席位上驅逐出去。
一九七一年十月二十五日,
第一九七六次全體會議

識唔識字呀? 出黎柒

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-10-23 15:09 發表

大會決議二七五八(二十六).恢復中華人民共和國在聯合國的合法權利
大會,
回顧聯合國憲章的原則,
考慮到,恢復中華人民共和國的合法權利對于維護聯合國憲章和聯合國組織根據憲章所必須從事的事業都是必不可少的,
承認中華人民共和國政府的代表是中國在聯合國組織的唯一合法代表,中華人民共和國是安全理事會五個常任理事國之一,
決定:恢復中華人民共和國的一切權利,承認她的政府的代表為中國在聯合國組 ...
咪傻啦 如果美國成功幫台灣反攻大陸 一中既定義可以改架 你又知美國佬心入面唔係咁諗?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-23 03:12 PM 發表

咪傻啦 如果美國成功幫台灣反攻大陸 一中既定義可以改架 你又知美國佬心入面唔係咁諗?
我咁好耐性解釋, 原來遇到個低能, 收線

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-23 03:12 PM 發表

吓, 原來全世界由美國話事, 不如將歐洲轉為美國屬土先啦

😏

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-10-23 15:14 發表

我咁好耐性解釋, 原來遇到個低能, 收線

美國 美國政府採取「一個中國政策」(One-China Policy)作為外交政策。 美國承認中國只有一個,但對於中華人民共和國與中華民國分別採用不同的政策。 對中華人民共和國,以中美三個聯合公報為政策基點,對於中華民國,則依據台灣關係法及六項保證為方針,則不承認台灣是獨立國家,但承諾對台灣提供軍售

邊個強大 對美國佬有利 邊個咪中國

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-23 03:18 PM 發表

美國 美國政府採取「一個中國政策」(One-China Policy)作為外交政策。 美國承認中國只有一個,但對於中華人民共和國與中華民國分別採用不同的政策。 對中華人民共和國,以中美三個聯合公報為政策基點,對於中華民國,則依據台灣關係法及六項保證為方針,則不承認台灣是獨立國家,但承諾對台灣提供軍售

邊個強大 對美國佬有利 邊個咪中國
尾國用模糊政策

不過呆彎只是一個棋子任人舞

呆灣:又要俾錢

堅持一中政策
但向台灣
出售軍備既生意
就要繼續做 ...   

話說當年中共,其實並不反對中華民國用台灣的名義和中華人民共和國 共存在聯合國

只有蔣介石一個人反對這個做法, 當年美國有意支持孫立人取代蔣介石, 如果孫能掌握台灣大權的話

肯定比蔣更務實 更了解聯合國的重要性

堅持一中,但承認一台獨立

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-23 01:14 PM 發表
舊美國破左產啦 重吹⋯新民調拜登支持度2.7%👈😳
地球聯盟特登最後先清理老媒
期待你主人當奴侵做翻大總統

即係要賣多的軍火比呆灣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]