• 瀏覽: 54,101
  • 回覆: 343
+7
引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2021-10-23 12:54 PM 發表
底褲都除,撥開雙腿
無力反抗,就要好好哋享受

變成係美國台積電

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-10-23 01:16 PM 發表

仲有客戶信佢? 😒
據悉美國當局的資料徵集對象涵蓋整個半導體供應鏈,包括半導體設計和製造企業、材料和設備供應商、半導體中間商和終端用戶。儘管這項要求表面上屬於自願性質,但商務部長雷蒙多已警告業界代表,若相關企業不回應,白宮可能會引用《國防生產法》或其他措施來強逼它們提供

和搶 無分別

奴才就是奴才

下年連技術都要交出畀糜蟈

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-10-23 01:00 PM 發表

台積電要變美積電了
睇都快啦

唔理政治因素, 台積電超過一半生意來自美國 (如Apple etc) , 美國話唔交就blacklist佢, 你係公司老闆會點做?

逐步蠶食,下一步將台積電變美積電

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:49 PM 發表
  (星島日報報道)美國拜登政府聲稱為解決晶片荒,要求半導體業者提供供應鏈相關資料,包括庫存、銷售、產能、原材料採購、客戶訊息等,部分被視為

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/61e166c8ff6a809ccaa309fd841f0fd3/stheadline/inewsmedia/20211023/_2021102304405341526.jpg
作為美狗,一定忠心

好快又被尾吞併

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:51 PM 發表
美帝面前。。。
信得過習近平會幫華為。
但信唔過蔡英文會幫台積電。
拜登話幫台灣
但下一屆川建國上任就.....
台積電又無、老美口頭承諾又無
Yeah

oh no~慘慘豬了,剝光豬了,國王睇中你嘅貢品冇得唔乖乖呈上喔

一日為奴, 終生為奴

拜登霸王硬上弓, 蔡英文只能躺平.  

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:51 PM 發表
美帝面前。。。
信得過習近平會幫華為。
但信唔過蔡英文會幫台積電。
蔡英文會幫台積電放血

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]