• 瀏覽: 53,797
  • 回覆: 343
+7
美國拎左資料又點? 全球產能係得咁多, 可以點? 24小時內建廠? 美國有咁既技術工人嗎?

美國唔好笑死人, 就算佢地今日學晒 EUV 點生產, 之後都會唔見晒D技術資料

1969年多次登月, 2021年話當年技術已經散失, 要用返5年研究點樣再登月

民進黨有無逼台積電???

台灣真無用,抵死的。

正式改名叫"美積電"啦吊你

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-10-23 01:40 PM 發表
民進黨有無逼台積電???
民進黨唔會主動去迫台積電的, 因為佢地根本冇人識台積電交的資料是真是假, 民進黨拉頭馬去拎資料, 萬一美國收到之後發現係假既, 就笑大人個咀

做得美國隻狗, 做乜嘢都只能唯美國之命是從, 不由自主......

跪低奶

夠膽唔交!台積電啲高層,唔好以為唔過境美國同C眼聯盟就唔會畀人拉。嘅台灣都會畀空心菜拉同呈獻畀美國!

全世界係得俄羅斯同美金無掛勾!
而全球係得中國對住美國敢於硬起來!
法國之前9支媽碌,結果又係死狗一隻!🤭

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-23 01:39 PM 發表
美國拎左資料又點? 全球產能係得咁多, 可以點? 24小時內建廠? 美國有咁既技術工人嗎?

美國唔好笑死人, 就算佢地今日學晒 EUV 點生產, 之後都會唔見晒D技術資料

1969年多次登月, 2021年話當年技術已經散失, 要用返5年研究點樣再登月
唉, 堂堂一個超級大國, 居然連咁重要嘅技術機密都管唔好, 真係......

當作保護費, 否則轉頭解放軍空降  

拜登根本就係on9, 美國收到資料之後先發現, 佢地根本解決唔到問題, 反而要加速放生中國芯片廠

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:49 PM 發表
  (星島日報報道)美國拜登政府聲稱為解決晶片荒,要求半導體業者提供供應鏈相關資料,包括庫存、銷售、產能、原材料採購、客戶訊息等,部分被視為

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/61e166c8ff6a809ccaa309fd841f0fd3/stheadline/inewsmedia/20211023/_2021102304405341526.jpg
台積電高層,大部份係美籍或持有美國綠卡!想學 北溪2 總裁咩!

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-10-23 01:44 PM 發表

唉, 堂堂一個超級大國, 居然連咁重要嘅技術機密都管唔好, 真係......
美國係高新科技強國, 1969年咁舊既科技係唔會keep 既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]