• 瀏覽: 54,193
  • 回覆: 343
+7
引用:
原帖由 moonsoonrain 於 2021-10-23 02:02 PM 發表
到現在還有人覺得美國不是流氓霸權,  這些人真的是被洗腦的很徹底!
可惜就真係仲有呢啲人。
俾人拎去賣,都仲傻到幫人數錢。

引用:
原帖由 意難平 於 2021-10-23 02:04 PM 發表
三星會交嗎?
韓國人好高服從性。

老美想抽乾台積電為Intel注血, 台積電只有不斷走下坡及面對死路一條

引用:
原帖由 意難平 於 2021-10-23 02:04 PM 發表
三星會交嗎?
膽敢唔交就只有制裁一條路可選; 三星跟本沒選擇權!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:49 PM 發表
  (星島日報報道)美國拜登政府聲稱為解決晶片荒,要求半導體業者提供供應鏈相關資料,包括庫存、銷售、產能、原材料採購、客戶訊息等,部分被視為

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/61e166c8ff6a809ccaa309fd841f0fd3/stheadline/inewsmedia/20211023/_2021102304405341526.jpg
哩個故事教訓大家,要生存必須脫離美國。

準備改名 美積電

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 02:04 PM 發表

做得一次就會有第二次。
帶晒家當舉家投靠北京!做返個勇敢中國人!
正常人期實都應該咁諗,但被政治洗腦嘅人除外。正如睇新聞被人偷拍不雅照片,會凈係勒索受害人一次咁多?正路都通知自己屋企人,不過又成日都仲有唔少無知少男少女仍然會去滿足勒索人嘅任何要求😔

大家都用了美國技術都一齊交,
點到你唔交。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:49 PM 發表
  (星島日報報道)美國拜登政府聲稱為解決晶片荒,要求半導體業者提供供應鏈相關資料,包括庫存、銷售、產能、原材料採購、客戶訊息等,部分被視為

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/61e166c8ff6a809ccaa309fd841f0fd3/stheadline/inewsmedia/20211023/_2021102304405341526.jpg
台積電除埋條底褲都無用,老美話你危害佢國家安全就可以隨時拉你,而家老美係要共你地產,乖乖哋聽話啦

呆灣用途已完

面對老美主子,蔡英文只會言聽計從, 繼續控制媒體麻醉井底人民永遠是最好的

台灣最後籌碼都冇 等死

唔交隨時變法國 Alstom 第二

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]