• 瀏覽: 54,188
  • 回覆: 343
+7
引用:
原帖由 kingking99 於 2021-10-24 10:49 發表

我覺得如果大陸繼續由國民黨執政,最理想的期望 ,中國會是排在三哥後的四哥五哥,但實際可能像海地那樣
咁悲觀?

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-24 10:49 發表
台積電向美國跪低
是否受到政府壓力而妥協 ...       
係政府唔理

引用:
原帖由 無愛 於 2021-10-24 07:03 PM 發表

咁悲觀?
看看國民黨撤出大陸前,大陸民生是甚麼樣子的?
如果沒有推翻軍閥政權,恐怕現在人民的生活連海地都比不上

台積電打贏Intel都係憑保障客戶技術私隱, 依家唔知班客點諗?

😉

一早知老美西叫呆蛙除褲就除褲啦,呆獨L一D自尊都冇

轉軚?有咩?主子叫到,點會唔畀。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 12:49 PM 發表
  (星島日報報道)美國拜登政府聲稱為解決晶片荒,要求半導體業者提供供應鏈相關資料,包括庫存、銷售、產能、原材料採購、客戶訊息等,部分被視為

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/61e166c8ff6a809ccaa309fd841f0fd3/stheadline/inewsmedia/20211023/_2021102304405341526.jpg
台積電以前做護國神山..
咁就送佐比人
我估台灣好快就冇晒利用價值, 真係要多謝菜菜子喇
兩岸始終一家人, 統一在望

美國就有民主自由?

腰骨軟過水床
呆蛙預左

衰撚過做雞!
叫雞都要比錢
現在美國叫雞台積電,一毫子都唔使比,叫佢含就含!
🤭

引用:
原帖由 生果金 於 2021-10-25 12:48 AM 發表
衰撚過做雞!
叫雞都要比錢
現在美國叫雞台積電,一毫子都唔使比,叫佢含就含!
🤭
呆灣佬當年阿祖係自願,而家個孫一樣係自願。

菜妖雙手奉上tim啦,好似隻狗咁

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-23 01:03 PM 發表
咩智識產權、咩公司財產,
都不及美國總統的一句話。
唔交?呵呵,看看法國阿爾斯通的下場。
so horrible

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]