• 瀏覽: 5,794
  • 回覆: 9
+2
鮑威爾死了,留下的其中一句;我在聯合國講話是「一生的污點」,指他「拿着一瓶粉末聲稱伊拉克有大殺傷力武器」。這指控導致伊拉克滅國、總統被宰、繁榮富裕的國度終成廢墟、無數國民無辜被殺、難民泛濫成災,為禍歐洲、造成isis組織……而且噩夢持續,不知何年何月才有轉機。
雖然,他只是其中之一個罪犯,但是整個犯罪集團依然故我,繼續罪行。

《怎么辦》
污點又如何
從來罪行多
強權行霸道
公理算他么

呢個直情應該係戰犯

洗衣粉事件,令佢成為美國英雄。
但摧毀咗人哋嘅國家。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-23 12:30 發表
呢個直情應該係戰犯
成個美國正苦都系。咁又點?

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-10-23 12:34 發表
洗衣粉事件,令佢成為美國英雄。
但摧毀咗人哋嘅國家。
無知美人!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-23 12:30 PM 發表
呢個直情應該係戰犯
罪魁禍首係圖中三條友, 鮑威爾當時職位係國務卿-即外交主管,冇權發動戰爭,所以小布殊先係主犯。
馬來西亞設立一個山寨國際法庭,有檢控官有法官,跟足國際法庭程序,起訴小布殊同陰國首相貝里雅戰爭罪行,山寨法庭裁定兩條友係戰犯。
不過,法律唯一靠山係機槍大炮,冇靠山嘅法庭判決就係廢紙。莫講山寨國際法庭,就算聯合國嘅國際法庭都對尾國無可奈何。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-10-23 16:17 發表

罪魁禍首係圖中三條友, 鮑威爾當時職位係國務卿-即外交主管,冇權發動戰爭,所以小布殊先係主犯。
馬來西亞設立一個山寨國際法庭,有檢控官有法官,跟足國際法庭程序,起訴小布殊同陰國首相貝里雅戰爭罪行,山寨法庭裁定兩條友係戰犯。
不過,法律唯一靠山係機槍大炮,冇靠山嘅法庭判決就係廢紙。莫講山寨國際法庭,就算聯合國嘅國際法庭都對尾國無可奈何。

總之冇符。

起碼目前冇符。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-23 05:17 PM 發表
起碼目前冇符。
永遠都冇符,大陰蒂國話齋 : 真理在炮彈射程之內。

尼瓜拉瓜向國際法庭起訴尾國侵犯主權 - 尾國喺尼瓜拉瓜港口佈下水雷丶支持該國反政府武裝叛亂丶出錢資助反對派上街暴亂 ,國際法庭 13個法官大比數通過裁決尾國敗訴,要停止侵犯尼瓜拉瓜主權丶賠償該國損失。尾國話國際法庭無權管轄尾國,啋你都有味,你咬我呀?

尾國驚某國雄起是有理由的;

某國雄起之日,就是尾國被正法之時。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]