• 瀏覽: 18,326
  • 回覆: 125
黃狗成日以為中國冇朋友

咁少非洲窮國家嘅咩!

學白皮豬:中國5G播毒,欺壓其他國家

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-10-23 11:59 AM 發表
所以呢,美國才是沒甚麼「真正朋友」和「真正同盟」啊!
美國既真正朋友係比美國既鎗同炮指著的

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-10-23 11:59 AM 發表
所以呢,美國才是沒甚麼「真正朋友」和「真正同盟」啊!
美國「真正朋友」=出賣,
美國「真正同盟」=做契弟

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-23 12:30 PM 發表
黃狗成日以為中國冇朋友
黃狗有腦就唔駛一隻2隻去哂坐監

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-23 11:22 AM 發表
近期,近百個國家再次在聯合國發出正義的聲音,鮮明表達對中方正當立場的支持,中國外交部發言人汪文斌22日在例行記者會上應詢時表示,這充分體現了公道自在人心。汪文斌表示,10月21日,在第76屆聯合國大會第三委員會會議上,古巴代表62個國家做共同發言,強調香港、新疆、西藏事務是中國內政,外界不應干涉,支持中國在香港特別行政區實行「一國兩制」,反對將人權問題政治化和雙重標準,反對出於政治動機、基於虛假信 ...
62個吹到近百個

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-10-23 12:58 PM 發表

美國既真正朋友係比美國既鎗同炮指著的
同要交出包括敏感資料交比美國

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-23 12:08 PM 發表
人既天性都係鍾意指責別人,我有時都係咁犯錯,講得太多就係惡者,言語要小心,係神既意思就係神既意思,係人既意思就係人既意思,老美以為自己係正義,無錯,曾幾何時係既,老美國內都仲有義人,但為政者不仁,都係真,挑撥離間,製造紛爭和仇恨,呢D都係神所憎惡的,若不悔改,神必懲罰~~可能中國就係神的劍,當然,都要中國做岩先係,我唔係盲撐,是就說是,不是就說不是,若再多說,就是出於那惡者~~~~老美說得太多,亦 ...
中國早有名言,來說是非者,便是是非人

引用:
原帖由 馬路G友 於 2021-10-23 12:51 PM 發表
咁少非洲窮國家嘅咩!
人多你就講人權,講票。人小你就講錢多話事?如果講錢。幾時到其他人將其?全球最有錢中美。其他國又出聲?你講出哩都比人笑。。返你既台灣

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-23 11:22 AM 發表
近期,近百個國家再次在聯合國發出正義的聲音,鮮明表達對中方正當立場的支持,中國外交部發言人汪文斌22日在例行記者會上應詢時表示,這充分體現了公道自在人心。汪文斌表示,10月21日,在第76屆聯合國大會第三委員會會議上,古巴代表62個國家做共同發言,強調香港、新疆、西藏事務是中國內政,外界不應干涉,支持中國在香港特別行政區實行「一國兩制」,反對將人權問題政治化和雙重標準,反對出於政治動機、基於虛假信 ...
但傳媒只會報導美國領導既國家點樣發聲。真係怪

引用:
原帖由 Henrywu18 於 23-10-2021 11:22 發表
呢排好似幾個大國日日都嗌交!?

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-10-23 01:30 PM 發表

同要交出包括敏感資料交比美國
尾國威迫呆積電

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]