• 瀏覽: 5,436
  • 回覆: 68
+8
外國人又講一套做一套

儍嘅先唔去中國投資搵錢,你估好似澳洲條儍狗總理莫理森,中國財神黎到都趕走,成日關注人地人權,人地國事關佢屁事咩,自己國家一劈屎咁,等乞米啦!

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-10-23 08:46 AM 發表
又話唔投資中國?
佢地冇話唔投資中國, 佢地係話唔俾中國投資美國

咁樣講中囯又進一步經濟強大又大大力打美爸爸,再打擊黃屍情緒,他們又再罔想美爸爸被中國危害,分分鐘唸吾通,失控今晚跑去汀九橋🥺

白皮豬:一定係貪污捏造數據

有國安法嘅中國勁吸引外資

宜家走咗嗰啲污染工業想回來中國都好難了,留畀印3同越南仔慢慢玩好了😏😏

引用:
原帖由 NNewpopcorn 於 2021-10-23 12:20 PM 發表

大陸咁大, 佢冇講大陸邊度啫.
香港搞科硏一定好過大陸貴州山西D小鎮嘅我肯定....係未來十年八年之內
傻人話香港人才同配套可以勁過大陸一線城市如深圳喎,佢地都唔知中國畢業生同留學生有幾多人爭,美國都搶中國人才啦。

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-10-23 12:41 PM 發表

諗諗下, 其實老尾只係印錢換中國貨....
事實美國一向都是這樣做,印錢到全世界投資,然後炒起個市就收割,但現在中國已經有能力說不,首先是拒絕將人民幣增值,阻止外來的通漲,再後期就是限制資金流入,流入的資金嚴格限制用途,不得用於未經批准的投資,防止炒高市價,出現泡沫,現在還有各種行政和間接手段,停止低端廉價微利的產品生產,減少對美國的低價貨出口,美國印的鈔票,現在要自己消化,難以轉嫁給中國承擔了

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-23 12:53 PM 發表

佢地冇話唔投資中國, 佢地係話唔俾中國投資美國
美國聯邦政府嘅退休,社保基金
被禁止投資中國國有上市公司

美國所有公司及個人,被禁止投資受美國制裁嘅中國公司!

美國所有公司及個人,被禁止與受美國制裁嘅中國公司做生意!

第四季中美貿易順差會減少啦
中國都無了大批產品去美國

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2021-10-23 01:17 PM 發表

美國聯邦政府嘅退休,社保基金
被禁止投資中國國有上市公司

美國所有公司及個人,被禁止投資受美國制裁嘅中國公司!

美國所有公司及個人,被禁止與受美國制裁嘅中國公司做生意!
受美國制裁嘅中國公司, 即係唔係所有啦

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2021-10-23 01:24 PM 發表
第四季中美貿易順差會減少啦
中國都無了大批產品去美國
係就好啦, 美國人要有D骨氣, 唔好咩都跪求中國賣俾佢地先得架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]