• 瀏覽: 5,432
  • 回覆: 68
+8
我喺地產區另一帖聽到人話香港搞科研會好過大陸,我笑咗。

今次大陸真係笑看風雲,睇西方點死先決定跟唔跟!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-23 07:47 AM 發表
(星島日報報道)中國雖然不斷遭歐美政客批評人權及公平貿易情況,但無阻內地吸引外資。中國商務部外資司司長宗長青昨日表示,如無特殊情況,預計中國全年吸收外資規模將突破一萬億元人民幣,按美元計有望超過一千六百億美元,能夠實現全年穩外資目標。另據國家外匯管理局公布數據顯示,今年九月銀行結售匯順差二百零九億美元;首三季累計,銀行結售匯順差一千八百億美元。

  宗長青昨日於商務部有關十四五利用外資發展規模的 ...
師兄你可能聽錯左轉去印度果D唔係外資係愛滋

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-23 09:19 AM 發表
14億人嘅市場, 係好難抗拒.
印度13億人囗,外資冇興趣

口裏說不,身體卻最誠實,最好分析埋外資中各國的比率

引用:
原帖由 中秋會表姐 於 2021-10-23 08:13 AM 發表
黃人不能接受嘅真相
黃人會自動過瀘,睇唔見嘅真相。
佢哋洗咗腦,係咁㗎喇。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-23 12:07 PM 發表
我喺地產區另一帖聽到人話香港搞科研會好過大陸,我笑咗。
大陸咁大, 佢冇講大陸邊度啫.
香港搞科硏一定好過大陸貴州山西D小鎮嘅我肯定....係未來十年八年之內

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-10-23 12:18 發表

窮L佔咗9成, 何興趣有之?

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-23 12:20 PM 發表

窮L佔咗9成, 何興趣有之?
民主大國喎,曱甴黃人話有民主自由重要過金錢,所以成日有輪姦

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-10-23 12:18 PM 發表

缺電呀.........現在輪流供電........都不說貪污等問題......!!
港口進原材料加工都卡關..........真係搵你玩......!!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-23 09:19 AM 發表
14億人嘅市場, 係好難抗拒.

情何以堪呀

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-23 12:35 PM 發表
情何以堪呀
乞食

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-23 07:47 AM 發表
(星島日報報道)中國雖然不斷遭歐美政客批評人權及公平貿易情況,但無阻內地吸引外資。中國商務部外資司司長宗長青昨日表示,如無特殊情況,預計中國全年吸收外資規模將突破一萬億元人民幣,按美元計有望超過一千六百億美元,能夠實現全年穩外資目標。另據國家外匯管理局公布數據顯示,今年九月銀行結售匯順差二百零九億美元;首三季累計,銀行結售匯順差一千八百億美元。

  宗長青昨日於商務部有關十四五利用外資發展規模的 ...
諗諗下, 其實老尾只係印錢換中國貨....

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-10-23 08:46 AM 發表
又話唔投資中國?
話唔投資就假 中國市場幾大呀 睇下台灣 中國一唔買佢地野就係嘈 話中國玻璃心呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]