• 瀏覽: 47,458
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+8
香港有無澳門咁聽話? 無就收皮啦。

引用:
原帖由 avman003 於 22-10-2021 22:32 發表

冤有頭,債有主!
係香港定大陸首先封關唔俾對方入境啊?

所以話香港啲PK狗官害死香港人。
而家係香港人打香港人!!

引用:
原帖由 DiDiDum 於 2021-10-22 10:30 PM 發表
林鄭自以為是,其實大陸官員根本不放她在眼內。有些香港人又以為自己高人一等,其實在大陸人眼中什麼都不是。
連香港人都睇唔起佢,大陸啲官員又點會尊重佢呢。
同大陸通關其實係玩死自己,澳門就係一個版。

香港最好出路係同少個案地區通關,例如澳洲,新西蘭,台灣。

睇澳門就知 我認為係大陸故意玩9香港班官  一路都冇打算通關 但又要管死香港
香港人只可以自救 同外國通關唯一出路

淨係講一樣嘢人哋
澳門用健康碼可以追蹤個人行動軌跡,
林鄭政府好多黃人話私隱問題唔用,仲用緊紙仔
中國政府點會比香港人入去唔使隔離

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-22 08:23 PM 發表
特首選舉完必定通關,即是出年五六月必通關,七一中央代表團必定來港主持新特首就職禮,到時仲係封關就講唔通,未選舉出新特首唔會通關。
如果林鄭連任呢?係咪要等到2027年再下一屇特首先開得?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-22 10:32 PM 發表

其實唔係太明,可以詳詳細細?
大陸同澳門都有健康碼

而2 地既健康碼係用電話公司信號跟蹤去向

唔似安心出行係自己scan 而且只係save 係自己電話到
所以大陸根本唔需要入餐廳既時候scan barcode 因為電話已經trace 到

亦係點解大陸可以比澳門人去因為係防疫上trace and track 係同一方法

你估下香港而家既政治環境夠唔夠膽提依個方案  

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2021-10-22 22:33 發表
咁撚樣防疫!!阿爺見到都怕撚咗你!香港D濕鳩棺仲未明、玩撚死香港市民!
班鳩官可能大部分吾上內地旅遊或吾需要探親,所以呢D咪事不關己,關人卵事心態

淨係妮歌潔曼同埋七人欖球兩單嘢,班狗官處理成咁又唔問責,一pat屎💩咁,呀爺點會冒呢個險放班港人上去,況且健康碼班鳩官處理到拖泥帶水,又咁又咁,通關有排啦,班垃圾官員通姦就有!😡

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:33 PM 發表
我八月份返深圳辦事, 要隔離14+7, 大陸的檢疫人員從未問過我在香港有冇打針, 我三月份已打咗兩針, 即係白捱兩針對通關毫無幫助.  
去驗吓仲有冇"擴睇",有嘅話都叫做保護咗你半年!So 咗!

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-10-22 10:40 PM 發表

大陸同澳門都有健康碼

而2 地既健康碼係用電話公司信號跟蹤去向

唔似安心出行係自己scan 而且只係save 係自己電話到
所以大陸根本唔需要入餐廳既時候scan barcode 因為電話已經trace 到

亦係點解大陸可以比澳門人去因為係防疫上trace and track 係同一方法

你估下香港而家既政治環境夠唔夠膽提依個方案  :smile_ ...

無啦啦講痴𡶶,點知你講咩?完全無關

無聊

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:06 PM 發表
澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通知,當地新冠肺炎疫情已趨平穩,下周日(24日)零時起,將調整澳

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/photo/bkn-20211022182709161-1022_00822_001_01b.jpg?20211022193428

澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通 ...
藍嘅成日話黃嘅去移民只係做二等公民
黃嘅一樣話藍嘅死喺度一樣做二等公民

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2021-10-22 09:10 PM 發表

想問下深圳居家隔離個7日係咪可出街但要自我監控咁解,thanks
7日監測係可以周圍走.
返到深圳屋企第2日及第7日, 有街道辦的人來到樓下, 叫我落樓在街上做檢測.

因為港腥麻能煩,部分hongkonger 影衰港人害能到港人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]