• 瀏覽: 47,056
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-22 08:15 PM 發表
仲有重要一著,中央唔想依家通關,俾林鄭攞哂光彩,影響特首選舉,更加有著力點俾建制向林鄭施壓
咁講咪要選完特首至通關

香港被邊緣化,冇運行了

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-10-23 03:39 PM 發表

黃人以為唔通關,港獨就成功咗。
經濟大鑊,黃人唔會理,仲好開心,因為想攬炒。
佢地咁有骨氣, 唔好食大陸副食品,飲東江水吖!

大家不要幻想!澳門智庫收到消息,估計明年夏季前,港澳都不會通關!

泰國放寬旅遊限制,有四十幾個國家及地區可以去到免隔離,包括香港、大陸無需隔離,但澳門係要隔離,都係大細超

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-10-22 08:36 PM 發表
澳門因用健康碼。

香港阿娥要自成一格,死都唔跟阿爺,市民被她累死,同時得個講字,講咗要半年才會去做。
請問係咪英國用咗健康碼,就可以免檢疫入境中國呀?

引用:
原帖由 lcyllya 於 2021-10-24 10:09 AM 發表
香港被邊緣化,冇運行了
正常,你地香港人玩野、搞事、反中共得罪咗笑臉虎獨裁皇帝

附件

Screenshot_20211017-164108_YouTube.jpg(76.25 KB)

Screenshot_20211017-164309_YouTube.jpg(78.63 KB)

Screenshot_20211017-164604_YouTube.jpg(82.03 KB)

無辦法啦 !

正如  CY 所講
有人「阻住地球轉」嘛 ...    

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:06 PM 發表
澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通知,當地新冠肺炎疫情已趨平穩,下周日(24日)零時起,將調整澳

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/photo/bkn-20211022182709161-1022_00822_001_01b.jpg?20211022193428

澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通 ...
有咩問題?  吾比就吾比拉 好奇? 中央政府要求你地盡中國公民責任  又吾見你做?食得咸魚抵得喝  怪信邊個?

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 07:29 PM 發表

你話啲人喺抖音發消息發視頻,全部都有人篩選過敏感嘅全部畀人刪除曬㗎!
美國死左100萬人以上,都係無消息無公布啦,美國又篩選過敏消息?

引用:
原帖由 前晚捉牛牛 於 2021-10-24 08:59 AM 發表

咁講咪要選完特首至通關
百分百係,出年年頭冬奧,三月特首選舉,等呢兩件重要工程完結,四五月如果香港再冇疫情爆發,北京必定主動同香港傾通關,唔通關中央領導人點來香港賀慶兼新政府監誓?唔係到時中央領導人都要先來香港坐疫監咪係大笑話,所以通關必定大約在出年春末,中港雙方免坐疫監。

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-23 02:21 PM 發表

澳門得五十萬人口咋,千萬人?
睇嘢睇全段,,,第一句講系[內地  澳門]
廣州酒樓爆果次,唔系全廣州2000萬人全城強制檢測?
再加埋附近幾個城市嘅人,當時起碼有4~5千萬人2~3日內完成強制檢測

引用:
原帖由 北投公園 於 2021-10-24 11:31 AM 發表

請問係咪英國用咗健康碼,就可以免檢疫入境中國呀?
等英國成為中國的特別行政區就有這機會
目前以清零為目標的防疫政策的中國絕不可能讓與病毒共存政策的國家的人免檢疫入境, 不單不會免檢疫, 還會加強檢疫

東方你無野呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]