• 瀏覽: 47,465
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 06:56 PM 發表

開頭大陸中咗招嗰啲人去到死大陸都唔承認㗎!
大陸咁多外國記者, 咁多自媒體, 死咁多人可以瞞?!
香港831太子站也用這招, 冇其他招用?!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 07:00 PM 發表

大陸咁多外國記者, 咁多自媒體, 死咁多人可以瞞?!
香港831太子站也用這招, 冇其他招用?!
你真係覺得大陸唔可以隱瞞?知唔知乜嘢係叫做新聞封鎖呀!唔好選擇性失明啦!

關咩事呀戇鳩

其實都幾好奇吓, 如果健康碼喺通關問題上真係咁看重, 咁喺往後時間, 係咪全世界人前往中國, 都要採用同一系統, 一樣既模式去"追蹤"呢?! 如果外國唔願跟, 咁中國係咪要一世封關呢?! 

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 07:01 PM 發表

你真係覺得大陸唔可以隱瞞?知唔知乜嘢係叫做新聞封鎖呀!唔好選擇性失明啦!
武漢只是封城, 冇封鎖裡面的人與外界通訊,  裡面不只是內地人, 還有好多外國人, 他們都有手機可以跟外界好暢通咁聯絡和傳播視頻, 在封城期間, 內地的抖音有好多好多武漢人發上去的視頻, 如果有大量人死亡, 處理數以十萬甚至百萬屍體可以神不知鬼不覺?!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 07:24 PM 發表

武漢只是封城, 冇封鎖裡面的人與外界通訊,  裡面不只是內地人, 還有好多外國人, 他們都有手機可以跟外界好暢通咁聯絡和傳播視頻, 在封城期間, 內地的抖音有好多好多武漢人發上去的視頻, 如果有大量人死亡, 處理數以十萬甚至百萬屍體可以神不知鬼不覺?!
所以話你哋呢啲小粉紅真係有選擇性失明!武漢封城前有五千萬人走咗出去,裏面有幾多人中招惹到全世界都係!連新聞封鎖呢樣嘢你都唔知嘅咁好難同你討論。好長一段時間,武漢人中咗招感染咗武漢肺炎大陸政府係唔承認㗎!響你哋呢啲小粉紅眼中大陸係冇新聞封鎖,係睇唔到嗰面牆㗎!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 07:24 PM 發表

你話啲人喺抖音發消息發視頻,全部都有人篩選過敏感嘅全部畀人刪除曬㗎!

引用:

送首歌畀你聽啦個名叫做玻璃心!

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 07:29 PM 發表

所以話你哋呢啲小粉紅真係有選擇性失明!武漢封城前有五千萬人走咗出去,裏面有幾多人中招惹到全世界都係!連新聞封鎖呢樣嘢你都唔知嘅咁好難同你討論。好長一段時間,武漢人中咗招感染咗武漢肺炎大陸政府係唔承認㗎!響你哋呢啲小粉紅眼中大陸係冇新聞封鎖,係睇唔到嗰面牆㗎!
唔阻你, 你繼續保持這樣的信念, 你會活得開心D 因現實的中國發展實在令你太難接受到

開講政府乜嘢都話做唔到,澳門跟足亞爺。開講政府一開始話封關,澳門同亞爺共同進退。梗有分別啦,亞爺睇得好清楚開講政府心咖。

支持澳門人

疫情剛爆發嘅時候,邊個日日係度閙政府點解唔封大陸關?好啦!求仁得仁啦!依家又日日閙點解唔通關?我想問下大家,又叫政府封關,又叫政府通關,究竟想點?講真,呢次疫情連自己香港都唔做好防疫,日日就仲有輸入個案,遲早又再社區爆發!大家再睇下嚟緊轉天氣,咁嘅防疫政策睇下又會唔會社會傳播!今年一定唔會通到關,一定要過埋農曆新年之後睇情況先再考慮

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 06:54 PM 發表

點解香港唔封關唔比其他國家嘅人入嚟呢?就係因為中央唔畀封關呀嘛!如果封咗關就唔會有呢啲案例啦!根本上就係中國政府當我哋香港人係三等公民!用我哋香港呢做門戶擋住外國去中國中朝幾人!
你都幾好笑,全世界那一個國家有真正封關?就因英國和美國自由出入,所以疫情加劇。如要封就應該封機場。現在每天都是外地輸入,那些醫護一開始擺工封大陸關,但跟著明顯是美國和英國不停輸入,又不見那些醫護擺工說封機場?現在根本就不是中央問題,是香港政府無能,點解歐美一直不封關,就因為仍有很多生意往來,或家人探望事宜,你講就容易,如萬一封關,到時候又說無自由,什麼都是你們說。而且中國自己一直也無封關,只是嚴格隔離,所以不要說當香港接待外國人,先了解清楚,才說

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:06 PM 發表
澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通知,當地新冠肺炎疫情已趨平穩,下周日(24日)零時起,將調整澳

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/photo/bkn-20211022182709161-1022_00822_001_01b.jpg?20211022193428

澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通 ...
坡佬已作病毒示範。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:06 PM 發表
澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通知,當地新冠肺炎疫情已趨平穩,下周日(24日)零時起,將調整澳

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/photo/bkn-20211022182709161-1022_00822_001_01b.jpg?20211022193428

澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通 ...
邊個先係親生仔?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]