• 瀏覽: 47,225
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 06:37 PM 發表

大陸14億人口才幾十單, 香港700幾萬人口在第4波時日日百幾單, 新加坡和英國更不用講, 真係講條鐵
人哋大陸在出現疫情時, 那地區都是1,2個月內清零, 香港要搞年幾, 西方國家直到未清過
所以話小粉紅真係選擇性失明!係日日幾十單呀!仲好似做得好好咁樣,冇腦盲撐大陸!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 06:37 PM 發表

大陸14億人口才幾十單, 香港700幾萬人口在第4波時日日百幾單, 新加坡和英國更不用講, 真係講條鐵
人哋大陸在出現疫情時, 那地區都是1,2個月內清零, 香港要搞年幾, 西方國家直到未清過
你又唔講下呢個武漢肺炎爆發嗰陣時啲武漢人全都全世界都係!

澳門有健康碼

引用:
原帖由 lam_km 於 2021-10-23 06:40 PM 發表
澳門有健康碼
其實要健康碼有幾難啫!政府整咗出嚟,要過關嘅人就自己下載健康馬唔過關嘅人就唔下載咁樣有幾難!政府唔做嘢,淨係識擦維尼鞋,大陸依家當正香港人係三等公民!

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 06:31 PM 發表

嗰啲盲撐大陸嘅會選擇性失明㗎!
完全同意

主要是健康碼問題,講真現在香港那套安心出行完全無追蹤功能,你喜歡用就用,不喜歡就不用,在大陸乘坐任何交通工具都一定要用電子錢包,所有商場都要掃碼,如萬一發現有個案,追蹤原頭,明顯容易很多。但香港所謂的安心出行,完全無作用,就算有些人說,如回大陸就按有追蹤能力,但問題就是不知道那些有個案又不用安心出行,交叉感染,那都是追蹤不了。所以大陸一直也不放行。香港政府太垃圾,一早就要強制執行。

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 06:40 PM 發表

你又唔講下美國參加武漢軍運後,中國就爆發疫情

引用:
原帖由 cticti2012 於 2021-10-23 06:40 PM 發表

你也選擇失明,現在開通了回港易,你看看數據有多少人因為這樣回港是有個案?我只見到每天美國,英國,等外國回香港,都有輸入個案,這也是事實

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 08:06 PM 發表
澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通知,當地新冠肺炎疫情已趨平穩,下周日(24日)零時起,將調整澳

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/photo/bkn-20211022182709161-1022_00822_001_01b.jpg?20211022193428

澳門應變協調中心今日(22日)公布,澳門接獲內地有關方面通 ...
阿豬阿狗又可免檢疫, 點L樣放心同你同關呀
又唔用國內健康碼

香港想通關,高官癈講咁耐,都未做到野,到底有咩難題通關不能

引用:

武漢爆發有冇3千幾萬人受感染?! 死亡人數有冇60萬人?!

大陸疫情至今有冇這樣的亂葬崗?!

引用:
原帖由 r1h62 於 2021-10-23 06:51 PM 發表

你也選擇失明,現在開通了回港易,你看看數據有多少人因為這樣回港是有個案?我只見到每天美國,英國,等外國回香港,都有輸入個案,這也是事實
點解香港唔封關唔比其他國家嘅人入嚟呢?就係因為中央唔畀封關呀嘛!如果封咗關就唔會有呢啲案例啦!根本上就係中國政府當我哋香港人係三等公民!用我哋香港呢做門戶擋住外國去中國中朝幾人!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 06:53 PM 發表

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/kXmYop0psNPIa2C-_L-Nm2A-F05bbjKUYL8eeOktd3fiPrFuS2N-4lR5GNQ7u_3ZM4S8nMmY7u-um8O34-YCXAFfsnvSKJubEzDGcl5YmyE
嘥氣啦依家有幾多感染有幾多死亡完全係佢哋話事吖!

市況好,最少走200萬港人!不自願變成自願了。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-23 06:53 PM 發表

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/kXmYop0psNPIa2C-_L-Nm2A-F05bbjKUYL8eeOktd3fiPrFuS2N-4lR5GNQ7u_3ZM4S8nMmY7u-um8O34-YCXAFfsnvSKJubEzDGcl5YmyE
開頭大陸中咗招嗰啲人去到死大陸都唔承認㗎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]