• 瀏覽: 3,062
  • 回覆: 20
港台再有節目調動,自2016年播放至今的晨早時事資訊節目《早辰。早晨》,今日 (22 日)播放最後一集,下星期一起同樣時

《早辰。早晨》自2016年播放至今,是港台電視31晨早時事資訊節目,內容包括天氣、交通消息、報章社評等,該節目亦有提供即時手語傳譯,而今日播放的最後一集,內容包括引入海外醫生及縮班殺校潮。取代該節目的,是中央人民廣播電台拍攝的紀錄片《敢教日月換新天》,該節目本月初起已在港台播出,早上播放的是重播。

點解香港電台不斷要停播節目??? 等我即時踢爆喇.
就係香港電台呢班仆街杏加橙黃屍公墓員, 食阿公反阿公, 所有的時事評論節目, 都係打著編輯自主的大旗, 廣播員都係唱衰中國唱衰香港, 而對西方國家就大力吹捧, 白種西人放個屁都係有香味, 而對中國及香港只有負面清單的報導, 完全唔講正面事物.
自從李百全做台長後, 香港電台已經停止製作很多節目, 即係依家有大量人手閒置, 呢班友仔日日返工都冇嘢做, 白支人工, 請問台長李百全如何安置呢班友仔???

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211022/bkn-20211022124124125-1022_00822_001.html

比利馮又少左個機會膠吹

證明前港台台長咩都唔理

變咗都冇用, 都係冇收視.

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-10-22 05:25 PM 發表
證明前港台台長咩都唔理
前港台台長係騰雞華嘅孖襟兄弟, 騰雞華又係林鄭娥隻頭馬.

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-10-22 05:25 PM 發表
證明前港台台長咩都唔理
今期李署長抵贊

但越發覺梁家榮係趴街!

早應被炒

強烈要求港台即時轉播央視5套,6套,13套節目!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-22 05:32 PM 發表

前港台台長係騰雞華嘅孖襟兄弟, 騰雞華又係林鄭娥隻頭馬.
成日話要大和解放過敵人,根本係行唔通 最後搞到2019 暴動年

港台如果肯用公帑購買中央台體育節目,一定大受市民歡迎。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 22/10/2021 20:30 發表
港台如果肯用公帑購買中央台體育節目,一定大受市民歡迎。
中央電視台的節目不包香港播影權

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-10-22 08:34 PM 發表

中央電視台的節目不包香港播影權
用公帑買轉播版權。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-22 05:27 PM 發表
變咗都冇用, 都係冇收視.
ching,㳣台電台、電視台要變番全世界官方電台、電視台一樣,成為真正嘅官方電台、電視台,何須著緊收視

引用:
證明前港台台長咩都唔理
個美國人梁家榮返左美國未?

清黃毒👍

好想港台轉播體育節目

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]