• 瀏覽: 3,521
  • 回覆: 30
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-10-22 03:42 PM 發表
睇嚟台灣又要加碼買美國二手過期超高價武器?

美國總統拜登(Joe Biden)10月21日稱美國將協防台灣,並稱美國有協防台灣的承諾。白宮其後表示,美對台政策沒變。他在被記者問道「如果中國攻擊,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/a419dff45eae2ff148b35f2e0ca99d0b.jpg/my8QJHRIaMhQ9eSWthL8TAnavPHbr-ADoyu_3qMrv94?v=w1280r16_9
拜登係咪講大話?

老美心諗,打就係咁二出下兵,唔打就賣武器賺錢,實食無剩渣~~~台灣人咁願送頭,有無搞錯?寧做老美狗,不做中國人?

係「協防」,唔係派兵同大陸打。
要明白語言偽術。

你估你打中國時,俄羅斯佬唔會順手做嘢?

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 22-10-2021 19:38 發表
你估你打中國時,俄羅斯佬唔會順手做嘢?
極有可能,俄國不容輕視~~也是人才大國也~~~

引用:
原帖由 希堅斯Fans 於 2021-10-22 04:59 PM 發表
美軍不會協防台灣的,因為一協防就等同美軍入侵中國,無啦啦同大陸開戰,美國出師無名輸硬的。
最緊係大中國同美國戰力55波,一開拖就送了地球給俄羅斯!

為了台灣要送葬美國,儍人先會做!

台灣兵推話會完勝喎,使春你協防咩,慳啲喇baby

老美最想駐軍呆蛙,又可收保護費!

彈出又彈入

311就知美國幾有「義氣」

引用:
原帖由 top11 於 2021-10-22 07:20 PM 發表

拜登係咪講大話?
搵食遮

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-22 04:15 PM 發表
中國在自己地方解放前流亡政府,無侵略別國!
前流亡正苦已被漢奸抄家🤔🤔

阿爺唔聲唔聲!!!嚇你一驚!!!

暴風雨的前夕是最平靜的!!!

人會被感情左右決定,神就唔會,老美唔靠神甚麼都做錯晒~~

支持

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]