• 瀏覽: 8,565
  • 回覆: 22
雷鼎鳴一直鼓吹召妓用支付寶。多次讚揚大陸金融發展先進,電子支付普及化,遠遠拋離香港。

估唔到李雲迪彈鋼琴就叻,社會經驗仍然不足,傻吓傻吓,真係用支付寶叫雞,轉帳一萬人民幣。有晒記錄,斷正!

敘述一件客觀事實,不等於鼓吹別人做這件事。
難道新聞報導黑衣人用氣油彈襲擊警隊,就等於鼓吹用氣油彈襲擊警隊嗎?

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-22 15:25 發表
雷鼎鳴一直鼓吹召妓用支付寶。多次讚揚大陸金融發展先進,電子支付普及化,遠遠拋離香港。

估唔到李雲迪彈鋼琴就叻,社會經驗仍然不足,傻吓傻吓,真係用支付寶叫雞,轉帳一萬人民幣。有晒記錄,斷正!
你想證明雷鼎鳴言論正確?

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-22 03:25 PM 發表

又係你呀呆蛙

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-22 03:25 PM 發表

武統台灣,留島不留人

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-10-22 07:16 PM 發表
敘述一件客觀事實,不等於鼓吹別人做這件事。
難道新聞報導黑衣人用氣油彈襲擊警隊,就等於鼓吹用氣油彈襲擊警隊嗎?
只講用支付寶叫雞,還可以叫報導,稱讚用支付寶叫雞係金融進步,方便咁就係鼓吹。

只講用汽油彈襲擊公共設施,勉強叫報導。如果稱讚用汽油彈係聰明做法,咁就係鼓吹。

稱讚某種行為就係鼓吹。

如果李雲迪沒用支付寶俾錢,留下證據。

李雲迪係鋼琴高手,對方又係吹蕭高手。最多算藝術交流,我彈鋼琴時,你吹蕭,一場大合奏。唔犯法!

引用:

你又唔好賴阿雷鼎鳴雷sir, 國內人不嬲用 支付寶, 李雲迪唔用支付寶,唔通次次帶100張100元找數咩,重有酒店房錢同酒店食飯嘅錢,咁咪帶200張100元出街,但大前提下,呢條法例係唔係已經過時,叫雞 係唔係 十惡不捨,如果一個成年男人,如果未結婚,而生理有須要,係唔係要自宮,定做色魔,呢個世界冇幾多個聖人,聖人都要打飛機,毛澤東咁偉大,都有幾個老婆同情人。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-10-22 10:22 PM 發表

武統台灣,留島不留人
希望快些。

引用:

但是周恩來不是說內地冇妓女,妓女全在台灣嗎?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-10-30 11:01 AM 發表

但是周恩來不是說內地冇妓女,妓女全在台灣嗎?
大陸有雞沒妓女,吹咩?
大陸有待業,沒失業,公開秘密。

引用:

你狗UP當秘笈
雷生那一篇文章有叫人用支付寶召妓? 你係咪應該全篇文章PO出來, 才証明到你所講的是否屬實
小心被雷生告到你甩衭
https://hd.stheadline.com/news/columns/849/20211022/952863/專欄-雷射針-大灣區的國營與私營企業

引用:

黃狗又製造仇恨,

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-30 04:33 PM 發表

大陸有雞沒妓女,吹咩?
大陸有待業,沒失業,公開秘密。
美國佬吾講大話,因爲他們江的是道路真理。

主題標籤 #alipay
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]