• 瀏覽: 15,507
  • 回覆: 162
打壓煙咁耐又唔見打壓埋酒
酒後揸車 酒後家暴 酒後亂性 酒後打架 酒後失態
傷害性唔大嗎?

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-10-23 02:56 PM 發表

無錯, 禁毒夠衍生走私問題啦, 唔通咁就合法化?

真心強烈要求警方拘捕呢個罔顧市民健康嘅PK議員調查下佢同電子煙商或其他罪惡有乜瓜葛!!有就拉鳩佢坐監!!!!

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-10-23 12:27 PM 發表

我以前食IQOS,貨源唔穩定,依家都𨍭咗電子煙
又冇影響人,唔知禁嚟做乜?咪攞正牌打稅囉!
佢哋實話唔係稅收問題,係顧及市民健康
咁不如全面禁煙酒嘞,咁樣最𨶙健康⋯
你老尾就無影響其他人!!死煙鏟累其他人食你二手煙!!!自私自利無公德仆街賤格下流

引用:
原帖由 zoroaster 於 2021-10-23 03:35 PM 發表

煙館係食鴉片
有錢佬係買反屋企食
現代煙館,+特別服務

見到街上的妹妹仔食電子煙,莫名心痛。
我幾個男同學也食電子煙。。。呃!
政府禁電子煙是德政!

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2021-10-23 01:38 PM 發表

煙彈煙機一樣係煙草商出,外國買煙彈一樣係要打稅。
但政府叫緊市民介煙
轉頭D人食電子煙、吾禁嘈嘈閉⋯⋯

多膠魚,禁電子煙又話擔心走私煙;
禁走私咪可以話擔心班走私客轉行去打劫;
禁打劫,又可以話擔心班劫匪轉晒去遊行示威堵路要求推翻政府!
挑,擔心喎!

引用:
原帖由 nhldp 於 2021-10-23 12:46 PM 發表
根本就應該直接禁煙!!最l憎d仆街一邊行路,一邊食煙!
同意
好鳩憎D死煙鏟喺街食煙!D臭煙方圓50米都聞到!累無辜市民吸二手煙!正死仆街冚家鏟!!
應該全面禁!!!!

禁埋酒啦不如。

電子煙加熱煙........................玩 L 完

引用:
原帖由 yung323 於 2021-10-23 12:47 AM 發表
最好加埋禁煙禁酒
煙稅酒稅點捨得

小凰姐j出場來

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-10-23 10:01 AM 發表
政府廣告話電子同傳統一樣有害
但只禁電子
何解?
冇稅收吖嘛!

太多無知小子小女當電子煙好有形,現在吾禁,禍害好巨大。美加連大麻都合法食得,系時代巨輪,風水輪流轉,註定白鬼將滅亡

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-10-23 04:07 PM 發表

你老尾就無影響其他人!!死煙鏟累其他人食你二手煙!!!自私自利無公德仆街賤格下流
X  1000000000000

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]