• 瀏覽: 15,483
  • 回覆: 162
戒煙啦

只係立左例、但同現在有否分別? 要禁就全面禁、禁埋廟燒香、燒衣、污染環境.

禁食好啲

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-23 06:27 AM 發表

知唔知電子煙和加熱煙係無味?
對於非吸煙人士 ... 一樣聞得出 ... 只係無咁勁

笌一代無咁多花臣,確實幫了部份人成功戒煙。 依賴轉移, 再吸無趣,無㽼了,

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-23 06:26 AM 發表

電子煙係化學物嚟!後遺症未有人知

不過加熱煙根本係真煙,只係無燃燒,好多國家不禁,只當煙仔規管。個政府幾奇怪係加熱煙禁,煙仔唔禁!
所以正苦夠膠夠岸🤔🤔

引用:
原帖由 yung323 於 2021-10-23 12:47 AM 發表
最好加埋禁煙禁酒
絕對值得推行

引用:
原帖由 樹下純情的少女 於 2021-10-23 02:11 AM 發表
白痴政府 唔禁真煙 禁電子煙 身邊好多朋友同事轉左食電子煙 最小無左嗰陣臭煙味 依家姐係迫人食返真煙 完全係弱智行為
你哋食返真煙  政府咪可以抽多D稅囉

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-23 06:26 AM 發表

電子煙係化學物嚟!後遺症未有人知

不過加熱煙根本係真煙,只係無燃燒,好多國家不禁,只當煙仔規管。個政府幾奇怪係加熱煙禁,煙仔唔禁!
有理

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2021-10-23 07:26 AM 發表

對於非吸煙人士 ... 一樣聞得出 ... 只係無咁勁
對好多非吸煙人,心理大過生理,我真係見過有人係室內食電子煙,而無人發現

電子煙係無皇管,裡面係也都冇人監管,
食電子煙要各安天命。

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-23 07:50 AM 發表

對好多非吸煙人,心理大過生理,我真係見過有人係室內食電子煙,而無人發現
隨除左噴出黎果陳 根本唔會有味殘留

電子煙真係唔知有咩影響  傳統煙好d

個人支持傳統煙

引用:
原帖由 好滋味 於 2021-10-23 02:25 AM 發表
禁賣唔禁食,最後六個月啲人實入定貨,食得幾耐得幾耐,忽然電子煙商六個月爆數
以前一小時食一次,現在三個字食一次,大條道理說,唔食,六個月後無得食。一年後,公立醫院肺癌科爆棚。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]