• 瀏覽: 31,581
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+5
中國又偷左老尾未來科技

一於大手大手買mtk芯片,反正都係。

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-10-22 14:57 發表
美國工業和安全局近日向國會眾議院外交關係委員會披露,被美國政府封殺的中國科企華為及晶片製造商中芯國際於去年11月至今年4

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211022/photo/bkn-20211022113726205-1022_00992_001_01b.jpg?20211022145457

“近日有指中國測試高超音速武器,很可能涉及美國技術” ...
吊,老美D野甘cheap,唔係要呀?龍芯呢?又話自主研發乜柒參,假㗎?吊

涉美國技術?美國有呢樣技術咩?

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-10-22 06:22 PM 發表
美國正式向華為跪低左
傻啦,全世界因爲美國制裁唔可以賣野俾華爲,但美國本土商可以個別有dispensation。變成獨家代理,只有美國賺錢,明未?

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-22 04:05 PM 發表
美爹批准供貨
中國人華為就不要再吃美國飯砸美國鍋了
後果嚴重
貿易戰全敗,高通脹,窮到無錢使,美國人再不向中國乞飯食,後果嚴重。

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-10-22 02:57 PM 發表
美國工業和安全局近日向國會眾議院外交關係委員會披露,被美國政府封殺的中國科企華為及晶片製造商中芯國際於去年11月至今年4

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211022/photo/bkn-20211022113726205-1022_00992_001_01b.jpg?20211022145457

“近日有指中國測試高超音速武器,很可能涉及美國技術” ...
老尾幾時咁偉大,用自己技術去成就他人,而自己郤失敗收場? 笑舊死人!

引用:
原帖由 寒冬委屈的白襪 於 2021-10-22 09:39 PM 發表

傻啦,全世界因爲美國制裁唔可以賣野俾華爲,但美國本土商可以個別有dispensation。變成獨家代理,只有美國賺錢,明未?
即係美國向中國乞食都要實行乞食霸權,其他盲友國唔可以向中國乞食。

。。。。。曱甴仔,你地主子又奶共wo。。。。。

唔知拜生係唔係好等錢使呢?

美國佬高招,得閒制裁下,攪謝大陸公司,等你揼錢攪研發,佢又供下貨,自己攪點會平得過現成,到大陸佬唔攪研發,又再玩制裁,不斷 loop 落去

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2021-10-22 09:50 PM 發表

即係美國向中國乞食都要實行乞食霸權,其他盲友國唔可以向中國乞食。
你部手機呀電腦呀個殼就大陸做,最賺錢果幾件零年邊個做架?你唔用美國技術,你連網都上唔到呀,愚忠柒碌

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-10-22 02:57 PM 發表

中國政府應該同各大中國電子廠商傾下唔買美國芯片,損失由政府負擔。然後搵美國晶片廠傾計,要請佢地轉移陣地去中國,轉移費用中國岀,而且免稅十年。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]