• 瀏覽: 9,116
  • 回覆: 70
+2
引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-22 02:55 PM 發表
強制係好事。
一早就應該咁果斷去做,下一步就學澳門咁冇健康碼的連公共交通都不能乘搭,然後私人機構就跟住效法政府推,杜絕那些死卜街針又唔打又不負社會責任的曱甴。

引用:
原帖由 corolla100 於 2021-10-22 05:50 PM 發表

一早就應該咁果斷去做,下一步就學澳門咁冇健康碼的連公共交通都不能乘搭,然後私人機構就跟住效法政府推,杜絕那些死卜街針又唔打又不負社會責任的曱甴。
最初怕暴動,宜家黃人輸晒,就可以硬推。

隻安心出行, 無實名登記, 無追蹤功能, 連熄咗數據都用到..............

有心做, 就整過隻............有實名登記, 有追蹤功能嘅............好過啦..............

引用:
原帖由 e5432whm 於 2021-10-22 02:58 PM 發表

咩民主黨? 美國民主黨?
仲有台灣民主黨

政府尼個安心行本身就是好多未完善安心
當然政府能力話得就得啦

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2021-10-22 05:57 PM 發表
隻安心出行, 無實名登記, 無追蹤功能, 連熄咗數據都用到..............

有心做, 就整過隻............有實名登記, 有追蹤功能嘅............好過啦..............
最抵死掃完APP, 轉另一APP, 返嚟去唔返個版面俾人CHECK, 要按離開再掃一次先得, 低能

邊條街既民屎黨?幾時到你出聲?

唔撚理。等香港政府玩撚滴人先算。

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-10-22 02:49 PM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg

【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,1 ...
我地一向乖乖掃碼,對我地完全冇影響

係又點撚樣?

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-10-22 02:49 PM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg

【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,1 ...
民主黨邊個講都唔敢講。

民主黨令我唸起羅致光,一堆費人.

一早要~好似大發現大進步

食屎啦民主黨
仲唔肯宣佈解散就等國安摺埋您

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]