• 瀏覽: 9,108
  • 回覆: 70
+2
我用了多時, 沒有問題

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-10-22 03:18 PM 發表
應該全面禁止寫紙仔
係, 大多人名叫米奇老鼠

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-10-22 03:18 PM 發表
應該全面禁止寫紙仔
果然,第二時唔用安心出行冇得入餐廳、酒樓吃飯,冇得入商場、冇得入戲院,一於迫你用,估唔到發展咁快,雖然估計到呢一步!真仆街!

雖然我自己有用安心出行,但係估唔到賤9政府咁快行呢招!

引用:
原帖由 corolla100 於 2021-10-22 05:50 PM 發表

一早就應該咁果斷去做,下一步就學澳門咁冇健康碼的連公共交通都不能乘搭,然後私人機構就跟住效法政府推,杜絕那些死卜街針又唔打又不負社會責任的曱甴。
要學內地就加追蹤功能啦,仲要強推無追蹤功能嘅爛鬼安心出行,2046都通唔到關呀!
根本就將責任推俾市民,假設所有市民都會收到訊息就去檢測,結果政府乜追蹤都唔做,呢啲叫乜管治?

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-10-22 11:37 PM 發表

要學內地就加追蹤功能啦,仲要強推無追蹤功能嘅爛鬼安心出行,2046都通唔到關呀!
根本就將責任推俾市民,假設所有市民都會收到訊息就去檢測,結果政府乜追蹤都唔做,呢啲叫乜管治?
就係有部份唔自律的人係都要搞到要人來管來治才安樂,到那個時候又話冇自由、打壓、黑乜黑物。睇下澳門一話檢測三天全民完成達標即刻又可以通關,你話係強逼又好係合作也好,捉到老鼠就是好貓。

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-10-22 07:05 PM 發表
其實填紙仔咩心態?唔見攞錢時填唔要

挑,一堆戇人
政府唔做追蹤又乜心態?係咁推無追蹤嘅安心出行靠人自律? 咁唔使警察唔使司法唔使政府管啦?

根本一開始就要強制用啦
意大利番工都要用健康碼
見到一大班傻仔係運動場門口填紙仔都唔用安心出行,真係阻住個地球轉呀

引用:
原帖由 做乜很 於 2021-10-22 09:59 PM 發表

香港高官簡直on99,冇實名認證嘅安心出行根本就係廢APP。
連廢APP都怕裝嘅曱甴人類唔單只on99,係白L癡
買個智能電話返來裝廢apps? 政府俾咁多錢可唔可以寫個有用嘅apps俾市民用唔好嘥錢寫廢apps? 做乜唔寫到有追蹤?

支持環保救救地球,不浪費紙張
向填字仔說.................."不"

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-10-22 02:49 PM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg

【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,1 ...
成日咁L多藉口唔用,白痴

無強制呀,唔用安心可以選擇唔去囉
咁都叫強制?

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2021-10-22 05:57 PM 發表
隻安心出行, 無實名登記, 無追蹤功能, 連熄咗數據都用到..............

有心做, 就整過隻............有實名登記, 有追蹤功能嘅............好過啦..............
依個真,最好嚴格到搭交通工具都要掃碼。
只有嚴格實名使用追蹤程式,先可以齊心抗疫。

為何不可?不如看看古 go的時間軸,有哂過去的行程,去咗邊都見到!

強制啦、其實有咩所謂.

引用:
原帖由 alee001 於 2021-10-22 08:50 PM 發表
歧視唔用/冇智能電話人仕不平等對待...
有權唔比你入,咁又點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]