• 瀏覽: 17,557
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 05:28 PM 發表

換晒真槍+真子彈

真槍+假子彈/膠子彈邊會出事
比真槍+ BB彈射死左

引用:
原帖由 peter925 於 2021-10-22 02:04 PM 發表
同李小龍個仔一樣,死於道具槍出問題。
有人將道具槍換成真槍

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-22 05:50 PM 發表

有人將道具槍換成真槍
重要真子彈先得

真係條傻西9up 真槍入粒粉筆都射得死咩

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-10-22 02:01 PM 發表
美國演員艾力寶雲在新墨西哥州的一個電影片場拍攝電影期間,使用道具槍開槍後,在場的一名女攝影師死亡,男導演就受傷送院,警方正調查事件,未有提出任何指控控。目前有關電影的製作已經暫停。 事發在當地星期四下午,艾力寶雲在聖達菲縣郊區拍攝電影《鐵鏽》,期間手持道具槍打中42歲的女攝影指導及48歲男導演,女攝影師經直升機送往新墨西哥大學醫院後證實死亡。 艾力寶雲一名發言人說,片場發生的事故涉及道具槍走火。
...
謀殺?

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-10-22 02:01 PM 發表
美國演員艾力寶雲在新墨西哥州的一個電影片場拍攝電影期間,使用道具槍開槍後,在場的一名女攝影師死亡,男導演就受傷送院,警方正調查事件,未有提出任何指控控。目前有關電影的製作已經暫停。 事發在當地星期四下午,艾力寶雲在聖達菲縣郊區拍攝電影《鐵鏽》,期間手持道具槍打中42歲的女攝影指導及48歲男導演,女攝影師經直升機送往新墨西哥大學醫院後證實死亡。 艾力寶雲一名發言人說,片場發生的事故涉及道具槍走火。
...
李小龍個仔🤔🤔

同一招借用道具,真殺人,
擺明是有預謀既殺人事件!

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-22 05:50 PM 發表

有人將道具槍換成真槍
噉一定比人查到,專業出得呢啲意外可能判誤殺,所以要佈局扮意外就要在道具槍落手。

鬼佬d嘢有時鬼鬼哋

引用:
...
道具槍可以殺人就唔係道具啦。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 02:07 PM 發表
導咩9具槍

擺明真槍黎啦
真槍易搵道具難求。

隊淋佢

李小龍個仔當年都係因此喪命,最終不了了之

隊淋就直

引用:
原帖由 ji2912 於 2021-10-22 02:12 PM 發表

我都即時諗起呢單野
同當年小龍之子一樣,有數攪唔掂咪滅口,遲些髮庭就會話意外。

李國豪翻版!😩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]