• 瀏覽: 48,048
  • 回覆: 9
  • 追帖: 3
+18
引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 01:19 PM 發表
台灣太弱,幫到盡都無用..........所以而家要同中國視頻傾下?
唔提呆灣冇籌碼啦貿易戰又輸又通脹.........

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 01:35 PM 發表

成個世界都係病毒~~再打仗,嫌人類滅亡得唔夠快?老美最好識做唔好插手,唔係大家都頭癢~~~本個兩個人打交,變成五六七個人混戰..........
美國佬印咁多美金........霸權一冇真係落38層地獄啦

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 01:43 PM 發表

其實輪住做啊一咪幾好,係要霸住黎做~~~
印咁多......1冇得做慘過死呀做大佬個陣周圍點火.....唔使還??

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 01:50 PM 發表

上帝要你滅亡,必先叫你瘋狂~~~呢單野拆唔掂,最好搵晒咁多國家四四六六拆掂佢,公開金盤洗手,禪讓帝位,好過自爆啦~~
咁大陸冇話做大佬=唔會照顧班細lor

引用:
原帖由 smart889 於 2021-10-22 01:53 PM 發表
其實美國協防幾十年啦,令到大陸沒法統一台灣,以後就睇大陸軍事實力
吊, 美國協防+訓練阿富汗20年tim.………..

打贏容咩易, 養班呆蛙難民先係問題lor
1打就100%係爆9埋機場etc設施架啦...…..之後比錢起返呀

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 02:07 PM 發表

中國一向係邊個做大都無所謂,唔好搞到我就得勒~~你有你做,我有我做~~大家開心~~~
當然啦........美國做大佬燒幾多錢

引用:
原帖由 Ming917830 於 2021-10-22 04:09 PM 發表

美狗哩個大佬一直都係攞細既著數,從來冇照顧過佢地喎
班狗唔係咁諗架 唔信你問下日本+呆灣etc

引用:
原帖由 wanwh 於 2021-10-22 04:32 PM 發表

這也是頭痛之處, 對中國而言, 美國應繼續做世界 (除中國外) 的警察,
如鬥跨美國做不了世界警察, 以中國的怕事程度, 世界會更亂.
就如蘇聯跨台後, 伊拉克雖是美國小弟, 也出兵拼吞科威特, 東歐前蘇聯的小弟, 更打作一團
大陸都冇話要鬥跨美國阿富汗都敗走..

引用:
原帖由 Ming917830 於 2021-10-22 04:50 PM 發表

次次都係狗衝先,主人留後。 死先係狗狗,主人見勢色唔對立即閃啦! 做狗狗既可以俾主人摸摸頭讚下已經好high.
你可以問下日本,台灣及澳洲啱唔啱.
重要比錢買埋武器企前面

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-10-22 04:36 PM 發表
中國幾時開戰?等左幾廿年了
家下大把錢, 爛仔咩, 做咩重要用打打殺殺冇聽普普講咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]