• 瀏覽: 48,003
  • 回覆: 436
  • 追帖: 3
+18
美國你保條春la,  古你又好似阿富汗一樣,夾住條尾走la,  你收皮la. 

拜山:等多陣,等我刮嗮呆蛙d錢,搬走嗮台積電d工廠先,你中意點樣修理呆蛙我都唔理。😁

引用:
原帖由 smart889 於 2021-10-22 01:53 PM 發表
其實美國協防幾十年啦,令到大陸沒法統一台灣,以後就睇大陸軍事實力
吊, 美國協防+訓練阿富汗20年tim.………..

打贏容咩易, 養班呆蛙難民先係問題lor
1打就100%係爆9埋機場etc設施架啦...…..之後比錢起返呀

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-10-22 01:17 PM 發表

白痴登,使條L你協防咩,呆灣自己軍推,可以反勝解放軍及反攻上大陸添
有幾個兵推假設,國務院全體投奔台灣,軍頭個個都系台灣特務,

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-22 01:09 PM 發表
美國總統拜登(Joe Biden)10月21日稱美國將協防台灣,並稱美國有協防台灣的承諾。白宮其後表示,美對台政策沒變。他在被記者問道「如果中國攻擊,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/a419dff45eae2ff148b35f2e0ca99d0b.jpg/my8QJHRIaMhQ9eSWthL8TAnavPHbr-ADoyu_3qMrv94?v=w1280r16_9
中國唔會打台灣,第一,中國人唔打中國人 第二,出兵要使大量軍費,為咗一個小小台灣使大量軍費?你要諗下值唔值得,而且仲有打三戰既可能性

阿富汗就係一個好例子!

尾狗打嘴炮就最L叻

協防?戰艦遠距離放幾隻無人機開幾槍囉

炮轟金門既時候, 佢老尾做過咩呢?

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-10-22 01:17 PM 發表

白痴登,使條L你協防咩,呆灣自己軍推,可以反勝解放軍及反攻上大陸添
呆蛙綠塔班....先誅終共,再滅美鷹..唯有綠共..全球稱王...

拜登:我出了口,蔡蔡子訂單好快到,準備定一千幾百億。
美軍:總統,倉低清左大量舊鐵準備好送去台灣。

美國佬下下見好就縮鳩你

人地話協防意思係貴幾倍賣過期武器比台灣呀

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 22-10-2021 13:52 發表

咁大陸冇話做大佬=唔會照顧班細lor
中國一向係邊個做大都無所謂,唔好搞到我就得勒~~你有你做,我有我做~~大家開心~~~

三句唔埋 就有兩句打仗 又中
美國從來都要用打仗來增加自信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]