• 瀏覽: 32,660
  • 回覆: 436
  • 追帖: 4
+18
引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-10-22 02:01 PM 發表

中國唔會打台灣,第一,中國人唔打中國人 第二,出兵要使大量軍費,為咗一個小小台灣使大量軍費?你要諗下值唔值得,而且仲有打三戰既可能性
1 中國人打中國人打咗幾千年
2 炮聲一響,黃金萬兩,戰爭係世上最大嘅生意
3 狗入窮卷,莫講3戰,4567戰都要阿超著褲

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 01:13 PM 發表
只要有1艏艦在海上被擊沉,股市即曰跌2萬點。唔好制
到時再去銀行已經太遲了
脫勾已即時倒閉曬
長春糊成現實~水軍充軍用身體對抗地球聯盟
你繼續跪啦,咁就一世

用口炮黎協防

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 02:07 PM 發表

中國一向係邊個做大都無所謂,唔好搞到我就得勒~~你有你做,我有我做~~大家開心~~~
當然啦........美國做大佬燒幾多錢

引用:
原帖由 suzume 於 2021-10-22 01:54 PM 發表

美國未打就撞左隻潛水艇
又用錯地圖

協防即係用口阻止,叫中國唔好打

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-10-22 02:13 PM 發表

又用錯地圖
好想知撞中D咩

老尾固然想將台灣好似日韓咁變成殖民地啦,不過大陸點會肯,咁台灣如果打起上黎,對尾國係得定失多呢?傻嘅都知啦,就算中美打起上黎佢都只係一個藉口,而可以迫到打都係因為老尾真係撐唔住,要借戰爭黎比自己藉口撒賴,而大陸又點會上當,所以而家中國先會咁行,就係乜都唔做,自然咁陰乾美台

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2021-10-22 02:02 PM 發表
尾狗打嘴炮就最L叻
唔係點推呆灣去死

已經有美軍駐台,中國未攻擊台灣,美國都協防緊啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-22 01:09 PM 發表
美國總統拜登(Joe Biden)10月21日稱美國將協防台灣,並稱美國有協防台灣的承諾。白宮其後表示,美對台政策沒變。他在被記者問道「如果中國攻擊,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/a419dff45eae2ff148b35f2e0ca99d0b.jpg/my8QJHRIaMhQ9eSWthL8TAnavPHbr-ADoyu_3qMrv94?v=w1280r16_9
尾佬呢個「戰略模糊」(strategic ambiguity)政策極之成功,連國家元首都被模糊。

睡登:好衰架,搞到我都模糊晒。到底協唔協防呆灣姐?衰鬼

對台政策沒變...可能原本都係諗住吹水話幫你, 而家都係沒變

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 01:19 PM 發表
台灣太弱,幫到盡都無用..........所以而家要同中國視頻傾下?
正cheap精

引用:
原帖由 gt0079 於 2021-10-22 02:10 PM 發表

你繼續跪啦,咁就一世
@Peter_H 皮蛋仔唔跪嘅話就會無曬人生目標,同條鹹魚無咩分別,體諒下佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]