• 瀏覽: 17,815
  • 回覆: 152
+4
引用:
原帖由 eclipseone 於 2021-10-22 02:04 PM 發表
南韓好L勁全球乜L嘢都係佢哋發明
南泡最出名係整容術,醜婦變”天仙”

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 12:29 PM 發表
如果第二次時已成功,就叻過大6好多 大陸壓力會好大
韓仔竟1次就完成咗咁多個運作
係咯~最衰發射唔成功. 否則佢哋嘅19教授又可以出嚟指中國抄南韓火箭技術.

恭喜做件太空垃圾出黎

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 2021-10-22 03:37 PM 發表

世界號?改名叫“獻世號”會比較貼切
射支嘢走出嚟獻世🤭🤭😁

你估火箭咁易整咩

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 01:37 PM 發表
根本四小龍時⋯南韓同香港是同級比賽 咁香港現在射乜丫?射水丫
咁樣比人超前~還未醒
香港係一個市~ 南韓係國家,佢可以同呆仔或玻仔比... 但同香港比就明顯不同規格! 最少香港唔駛皮蛋你當兵! 市級無軍隊!

如果唔係見南韓次次都失敗,都唔知射火箭咁難。中國先係最先進。

點解近期又超音速又火箭?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-10-22 12:20 PM 發表
  南韓昨日發射首支完全由本國自主研製的運載火箭「世界號」,但任務失敗。火箭在完成所有分離程序後,未能把衛星模型成功送入預定軌道。運載火箭技

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0d19eb6a88504e7cfc28cba27f4b51e7/stheadline/inewsmedia/20211022/_2021102204405085926.jpg
一個國家滿載美國奸細, 所有野都要靠美國供應, 就係會落得咁既下場, 南韓而家, 除左經濟上隨時會俾美國割韮菜之外, 連北韓都成功做到既野都做唔出來...

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 12:29 PM 發表
你拎現在科技同以前中國科技比較?難怪你每個留言都一樣,祖先祖宗無面了

引用:
原帖由 maygii 於 2021-10-22 01:23 PM 發表

南韓已經有西方幫手
第一次射羅老號火箭第一節引擎係俄羅斯做嘅~

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-22 03:50 PM 發表

一個國家滿載美國奸細, 所有野都要靠美國供應, 就係會落得咁既下場, 南韓而家, 除左經濟上隨時會俾美國割韮菜之外, 連北韓都成功做到既野都做唔出來...
國家有美國駐軍係咁㗎啦~有準備要做美國傀儡,屬於半殖民地,日本都係咁……
澳洲達爾文引入美國駐軍,遲D澳洲佬都會係咁

泡菜以為 識整電話/有BTS 就好叻 ..... 挫下佢地銳氣都好

金仔恥笑中

引用:
你係咪痴線架?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]