• 瀏覽: 17,697
  • 回覆: 152
+4
引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-10-22 12:36 PM 發表

泡菜又咪抄中國,學識又話自己發明。
中國用垂直轉運火箭,泡菜仲未學到

https://www.youtube.com/watch?v=tbLS-41wjek

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-10-22 03:21 PM 發表
專心做多嘅男團女團罷啦
可能怕了Merror   所以要 研究第二樣。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 12:29 PM 發表
如果第二次時已成功,就叻過大6好多 大陸壓力會好大
韓仔竟1次就完成咗咁多個運作
中國嘅火箭科技來自自己,
AV國同泡菜國嘅火箭科技來自美畜! 科技係買返黎嘅

美畜就自認係全世界最成熟嘅火箭科技嘅國家! 咁都唔撚掂重有乜好講?

南韓真正敵人係日笨

引用:
原帖由 john_john_138 於 2021-10-22 03:25 PM 發表

可能怕了Merror   所以要 研究第二樣。
師兄, 好彩你喺呢版咁樣講, 如果喺娛樂版, 肯定比TBB 啲 die hard fans 追殺

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-10-22 12:29 PM 發表
笑死
咁都有得兜
整容韓仔就叻
其他食屎啦

唔係嘛
芯片都造到,竟然上唔到太空

泡菜仔都系
起機叻過射火箭la

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-22 03:04 PM 發表
航天任務,要經歷過好多失敗先會成功
中國第一次自己發射火星探測及登陸經已成功

北韓都好過佢

冇必要同內地比啦,韓國都唔係果個level

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-22 01:18 PM 發表
小黃人講到好易的,台灣省都做到喎,宜家南韓先失敗一次。
台灣省係委託尾國火箭公司發射架

垃圾

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-10-22 12:20 PM 發表
  南韓昨日發射首支完全由本國自主研製的運載火箭「世界號」,但任務失敗。火箭在完成所有分離程序後,未能把衛星模型成功送入預定軌道。運載火箭技

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0d19eb6a88504e7cfc28cba27f4b51e7/stheadline/inewsmedia/20211022/_2021102204405085926.jpg
世界號?改名叫“獻世號”會比較貼切

引用:
好奇面對面嗰陣你係咪都係咁鍾意9up
睇嚟真係要搵個時間同你飲下茶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]