• 瀏覽: 5,997
  • 回覆: 47
食煙唔緊要, 唔好係人迫路窄時食啦, 個個都受你罪...

又濫用司法覆核

戴住口罩 理論上 食唔到煙 , 都唔明白點解條街都聞到煙味。。

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-10-22 12:55 PM 發表

如果照你的說法,煙民自己搵張白紙卷煙草食?
你試下搵張白紙當煙食,有窒息感覺。
戒煙護士同我講,煙紙好多致癌化學嘢。

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2021-10-22 10:43 AM 發表
好多食加熱煙既人以為唔覺眼,成日係禁煙地方食煙,現在街上人個個載口罩,死煙鏟不停吐煙更加應該禁行街吸煙。
而家疫情條例下,行街食煙係犯法。不過政府冇執法

見到一班道德撚自說自話……笑死

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-22 11:38 AM 發表

不如禁售,將香菸等同於毒品,一了百了
咁又唔得,只會益左黑幫地下買賣

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-10-22 11:23 AM 發表
食番傳統煙
增加庫房收入!
好事!!
加熱煙, 煙彈隨時係毒品都無人知....

司法覆核根本一早已被濫用

煙草商只佔香港人口0.0001%,政府要維護邊個利益,盲嘅都知

60蚊一包,窮鬼食唔起

可以百鳥歸巢, 垃圾桶頂執煙頭取煙絲

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-10-22 10:22 AM 發表
【明報專訊】立法會昨日通過全面禁售加熱煙和電子煙。有煙民說不會因而戒煙,只會轉吸傳統香煙,亦有電子煙店職員批評政府做法不合理,全禁電子煙會犧牲小店。香港電子煙協會主席陳民輝透露,業界最快下月中提出司法覆核,又稱政策細節未落實,昨未見業界有太大反應,預計幾日後會開始有人向協會求助。他說有商店擔憂未能在條例生效前「散貨」,希望政府能回收剩餘電子煙及提供租金援助。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/68748880f88b920268d473633eb966b5.jpg
應該藏有或管有都唔得, 煙民PK

又屍髮碌漆?屍髮干預立法會?

出國安法去拉哩的 害群之馬,為咗一已之利, 遺害社會。

今次我撐政府。

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-10-22 10:22 AM 發表
【明報專訊】立法會昨日通過全面禁售加熱煙和電子煙。有煙民說不會因而戒煙,只會轉吸傳統香煙,亦有電子煙店職員批評政府做法不合理,全禁電子煙會犧牲小店。香港電子煙協會主席陳民輝透露,業界最快下月中提出司法覆核,又稱政策細節未落實,昨未見業界有太大反應,預計幾日後會開始有人向協會求助。他說有商店擔憂未能在條例生效前「散貨」,希望政府能回收剩餘電子煙及提供租金援助。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/68748880f88b920268d473633eb966b5.jpg
一直都話禁啦、又唔係今日先知、賺呢啲錢就要預咗、自己食晒佢囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]