• 瀏覽: 4,206
  • 回覆: 17
自11月1日起,部份低風險地區的旅客,只要完整接種疫苗就能入境泰國免隔離。泰國外交部昨日公布完整低風險國家名單,包括日本、韓國、

香港人咁喜歡去泰國旅遊,而家比都沒有用。
因回香港都要坐 14日/21日隔離監。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1765320/即時-國際-泰國公布11月入境免隔離名單-共46國家及地區-包括香港

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-10-22 10:17 AM 發表
自11月1日起,部份低風險地區的旅客,只要完整接種疫苗就能入境泰國免隔離。泰國外交部昨日公布完整低風險國家名單,包括日本、韓國、

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/e8ed8aeb93457ea05dbcf420dafd054b/stheadline/inewsmedia/20211022/_2021102201562883427.jpg
都埗後都仲要做幾次檢測, 旅遊到心掛掛, 無謂!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-22 10:29 AM 發表

都埗後都仲要做幾次檢測, 旅遊到心掛掛, 無謂!
檢測都算,回香港坐 14 日監杜才是最大 WOK。

三個字,多L謝

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-10-22 10:33 AM 發表

檢測都算,回香港坐 14 日監杜才是最大 WOK。
邱騰華唔同泰國傾「旅遊氣泡」?

回家隔離
算吧啦

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-22 10:48 AM 發表

邱騰華唔同泰國傾「旅遊氣泡」?
個個國家都要傾氣泡咪好唔得閒……

引用:
原帖由 0987654 於 2021-10-22 11:37 AM 發表

個個國家都要傾氣泡咪好唔得閒……
點解同星加坡傾?焗腸嗰排好得閒?

去玩7日,返黎隔離14日
總共要21日
呢14日仲要自費酒店
隨時貴過去玩7日洗費

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-22 11:40 AM 發表

點解同星加坡傾?焗腸嗰排好得閒?
點L知,你咪問佢囉~

引用:
原帖由 0987654 於 2021-10-22 11:49 AM 發表

點L知,你咪問佢囉~
即係你前帖無sense囉!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-22 11:51 AM 發表

即係你前帖無sense囉!
點L知,你問返佢囉~

回港都要坐疫監

其實開放旅遊係第一步
返到香港隔唔隔離就唔關泰國事了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]