• 瀏覽: 10,655
  • 回覆: 111
+5
用左零件中國??

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-22 09:28 AM 發表

其實以前彈道導彈連E+最普通嘅晶片都未有都一樣咁飛! 火箭系統同導彈機械設計先係最重要!
美畜E+喜歡誇大晶片嘅重要性! 因為其他方面已經無乜優勢
晶片主要係用係導航同計算軋道用,而家超高速係耍計算快同準,爭少少,誤差可以成千km!
你識吾識架

經濟又輸......基建又輸......太空又輸......外交又柒.....連軍事都咁......

唔怪之得美國急能到賴咁啦

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-22 09:58 AM 發表

晶片主要係用係導航同計算軋道用,而家超高速係耍計算快同準,爭少少,誤差可以成千km!
你識吾識架
只係你以為姐
現時最先進武器就算只係研發階段都唔會用現時最新嘅晶片, 所用嘅晶片最少都係幾年前出品

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 09:53 AM 發表

美國晶片吹到好勁架
咁美國d 28mn柒咁多架???
美國有鬼晶片咩, 現在咪要威迫利誘把台積電變成美積電

現在美國只剩晶片可以卡中國頸和可以用來吹, 怎可以唔吹勁D呢!

good news

引用:
原帖由 湊熱鬧的人02 於 2021-10-22 10:04 AM 發表

美國有鬼晶片咩, 現在咪要威迫利誘把台積電變成美積電

現在美國只剩晶片可以卡中國頸和可以用來吹, 怎可以唔吹勁D呢!
intel吹到好勁架wor

利害了美的國

起吾到頭

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 10:06 AM 發表

intel ???
intel掂嘅唔使迫台積電去美國設廠, 更唔使迫三星和台積電交機密資料喇

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-22 10:02 AM 發表

只係你以為姐
現時最先進武器就算只係研發階段都唔會用現時最新嘅晶片, 所用嘅晶片最少都係幾年前出品
補充, 睇返現時新晶片都大把bug, 用黎做武器唔怕行行下出事? 點樣都用出咗一段時間就算有bug都知道點解決嘅晶片啦!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-22 09:32 AM 發表

最重要射得出,理佢有幾多。射唔出男人最痛
拜山腫桶好L想射都射唔出。🤣🤣🤣

真是一個好消息

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-22 10:02 AM 發表

只係你以為姐
睇用途姐,夠用既軍用零件一定講reliable !  包括各種環境天氣温度下都吾會出錯,但而家講緊超高音速技術,chip 慢係死症

先處理左起唔到再講射唔射得出。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]