• 瀏覽: 3,581
  • 回覆: 56
各國都欺凌弱者,網上又有欺凌?人性~~~~

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 08:17 AM 發表
日本民間非營利團體「言論NPO」和中國國際出版集團周三(20日)公布在兩國實施的聯合民意調查結果。其中回答對日本印象「不好」的中國人較去年上升13.2個百分點至66.1%,呈惡化趨勢。相信原因與中美對立激化和歷史問題等有關。

此次調查為第17次,今年8至9月期間以1,000名日本人和1,547名中國人為訪問對象。中國人對日本印象從2013年開始呈改善趨勢。中國人對日本印象欠佳的理由,包括政治 ...
不過好多港奸仲係覺得日本先係佢地既鄉下, 真係不知所謂.

引用:
原帖由 woody666 於 2021-10-22 07:29 PM 發表

不過好多港奸仲係覺得日本先係佢地既鄉下, 真係不知所謂.
蟑螂黎架嘛,嗰班多數腦有毛病!

佢地有鑊就揾中國領使館,冇事就扮日本人,捉去仁道就差唔多!

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 07:29 PM 發表
各國都欺凌弱者,網上又有欺凌?人性~~~~
各國理唔到了

,但中國人絕對唔係弱者!

引用:
原帖由 cwilson1 於 22-10-2021 20:55 發表

各國理唔到了

,但中國人絕對唔係弱者!
所以我無指名中國,我意思係人永遠欺弱怕強咁解~~~所以中國小說咁多人睇?因為全部開掛越級挑戰,爽歪歪~~同現實世界專殺小相反~~~

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-10-22 11:26 AM 發表

全世界都在篡改歷史 幫世人洗腦
好多黃C都相信八國侵華係正義 林則徐是邪惡 日本侵華令中國崛起 黑暴放火是美麗的風景.....
人類嘅文明就快被民豬國破壞到體無完膚
林則那件事,根本就應捉那班黃絲去槍斃

將屠殺自己先代的行為美化?

佢地平時嘈乜膠郁手打人就唔啱?唔通當年英國,美國強迫要運毒品詐欺中國人金錢,及要毒害中國人,中國人拒絕,就認同外國人可殺自已的同胞

呢d認同思想說明佢地根唔配做人,送返佢地去投胎先啱!

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 08:59 PM 發表

所以我無指名中國,我意思係人永遠欺弱怕強咁解~~~所以中國小說咁多人睇?因為全部開掛越級挑戰,爽歪歪~~同現實世界專殺小相反~~~
這方面,中國人鍾意鋤強扶弱!中國人美德

鍾意集體欺凌,以強凌弱,那班咪香港黃人黑暴,同台灣班衰人囉!

唔講歷史舊脹,就講近期日鬼同老尾合夥來搞野,真係千刀刃

引用:
原帖由 cwilson1 於 22-10-2021 21:02 發表

這方面,中國人鍾意鋤強扶弱!中國人美德

鍾意集體欺凌,以強凌弱,那班咪香港黃人黑暴,同台灣班衰人囉!
咁呢個世界梗有好人既,總有人維持正義既,因為道德仍運作,良心未泯~~

可是世界誘惑太大,生存太不容易(某些地方和人),為左向上流,好多時都向真理低頭,泯滅人性........

抗日神劇未夠洗腦

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-22 09:05 PM 發表
唔講歷史舊脹,就講近期日鬼同老尾合夥來搞野,真係千刀刃
日本在二戰認輸後, 以自己國的大量女國民獻給美軍作遲安婦也在所不計, 因為皇軍就要美國繼續讓佢執政來踐踏國民來享用權力,
所以有美軍他們就有權力, 日本皇軍怕乜做美軍隻狗?
犧牲者只是日本國民而已.

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-22 09:12 PM 發表
抗日神劇未夠洗腦
看過美國拍的鋼鋸嶺後, 你就發覺原來美國仲誇張

https://zh.wikipedia.org/wiki/鋼鐵英雄

美國拍的硫磺島戰役
中途島戰役

又咪抗日神劇, 班黃人做咩又唔小美國啊??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 11:43 PM 發表
美國拍的硫磺島戰役
中途島戰役

又咪抗日神劇, 班黃人做咩又唔小美國啊??
仲漏了套偷襲珍珠港添

嘩, 拍抗日拍到男女主角咁情深款款, 黃人又雙重標準呀, 做咩中國拍抗日片就小, 但美國拍抗日片就崇呀??

係咪無恥到痺呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]