• 瀏覽: 3,576
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 ifung5 於 2021-10-22 09:29 AM 發表

潛而默化下一代,你大人去旅遊,會唔會帶埋小朋友去?
用返黃人那套,佢地食中國糧食,飲東江水都話唔等同愛中國喎

咁等同中國人去日本旅遊,滾日本妹,唔算原諒日本行為喎!

其實新一代既日本仔又串又mk,對遊客只𢓁表面有禮,虛偽都爆。

引用:
原帖由 劉馬尿 於 2021-10-22 09:41 AM 發表
其實新一代既日本仔又串又mk,對遊客只𢓁表面有禮,虛偽都爆。
但隨住中國崛起

日本仔越來越冇資格在中國人面前串,
中國人遲早做埋佢地社長

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 09:39 AM 發表

用返黃人那套,佢地食中國糧食,飲東江水都話唔等同愛中國喎

咁等同中國人去日本旅遊,滾日本妹,唔算原諒日本行為喎!
點解直到現在,無論香港或國內出咁多老中青漢奸,外國有好多細節上的洗腦,唔係咁容易對付

新仇舊恨一次埋單!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 09:01 AM 發表
日本現在對國民,進行洗腦教育,篡改佢地曾在亞洲所犯的罪行

不少日本新生代,仲俾洗到中國人先係對佢地不義,如果咁都原諒日本,豈不是同等日本這些篡改史實罪行??
全世界都在篡改歷史 幫世人洗腦
好多黃C都相信八國侵華係正義 林則徐是邪惡 日本侵華令中國崛起 黑暴放火是美麗的風景.....
人類嘅文明就快被民豬國破壞到體無完膚

日本、 美國、 澳洲、 加拿大
等等外國政客、 媒體
時時刻刻都係度唱衰中國
印象點可能會好 ...   

引用:
原帖由 劉馬尿 於 2021-10-22 09:41 AM 發表
係好無禮貌,年青一代直頭仇恨亞洲旅客,可能佢哋唔甘心服務曾經被統治者。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-22 11:30 AM 發表
日本、 美國、 澳洲、 加拿大
等等外國政客、 媒體
時時刻刻都係度唱衰中國
印象點可能會好 ...   
聯國國可能怕了呢4個八婆國,所以最近在考慮是否讓美國重回人權理事上,中國帶頭反對

126國支持中國決定喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 12:13 PM 發表

聯國國可能怕了呢4個八婆國,所以最近在考慮是否讓美國重回人權理事上,中國帶頭反對

126國支持中國決定喎
我都反對
讓美國重回聯國國人權理事會
彈出彈入
仲值得信任咩 ...

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-22 12:17 PM 發表

我都反對
讓美國重回聯國國人權理事會
彈出彈入
仲值得信任咩 ...
根本美國係全世界最冇資格坐這個位的國家

美國根本就最殘忍對待人權!

俾佢坐這位簡直係侮辱人權!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 12:23 PM 發表

根本美國係全世界最冇資格坐這個位的國家

美國根本就最殘忍對待人權!

俾佢坐這位簡直係侮辱人權!
師兄講得無錯 ...

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 08:17 AM 發表
日本民間非營利團體「言論NPO」和中國國際出版集團周三(20日)公布在兩國實施的聯合民意調查結果。其中回答對日本印象「不好」的中國人較去年上升13.2個百分點至66.1%,呈惡化趨勢。相信原因與中美對立激化和歷史問題等有關。

此次調查為第17次,今年8至9月期間以1,000名日本人和1,547名中國人為訪問對象。中國人對日本印象從2013年開始呈改善趨勢。中國人對日本印象欠佳的理由,包括政治 ...
邊條pk禁你言咁賤!?

香港好多叭街話去日本是返家鄉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]