• 瀏覽: 37,579
  • 回覆: 271
+2
引用:
原帖由 amstrong668 於 22-10-2021 11:00 發表

認同,近幾年發生咁多事,777算硬淨,阿爺見不如比去玩多一屆,轉人又咪有人吊,又呢樣個樣
最重要淋病已無野再輸!亦已貼地了!返正聽話又捱得!繼續用又何妨!?😂

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 09:15 AM 發表
邊個做都好,民生要搞好~~~人人安居樂業,社會怨氣自然無~~~
人比人比死人既世界,係無可能人人安居樂業,全民一樣既幸福即係全民一樣既不滿,幸福感係建立在感到旁人不幸之上,人類本性都係仆街黎。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-22 08:34 AM 發表
李公公想選? 定刷鞋鄧pk想選?
總之選邊個出嚟漢奸走狗黑暴死曱甴都冇啖好食

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2021-10-22 12:22 發表

錯,必定是鄧炳強局長
咁就要睇吓, 有冇人肯推佢出嚟喇.

引用:
原帖由 zxcvv 於 22-10-2021 12:25 發表

人比人比死人既世界,係無可能人人安居樂業,全民一樣既幸福即係全民一樣既不滿,幸福感係建立在感到旁人不幸之上,人類本性都係仆街黎。
人有罪性,世界先會走向滅亡,終結必會來,天國將降臨~~~主要回來了~~~我願你來,快來~~~啊們~~~

引用:
原帖由 天生自我的工人 於 2021-10-22 12:11 PM 發表
容許我先叫一聲鄧特首嗎?
想要鄧一哥做特首

ABC
anyone but 屍黃

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-22 12:28 PM 發表

咁就要睇吓, 有冇人肯推佢出嚟喇.
只有鄧局長才夠強硬。
比卡超太悠遊寡斷,絕對不是什麽好東西。

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-10-22 12:06 PM 發表

上次選未ABC , Anyone But CY ...
而家又唔高興
上次系反政府的人叫的口號,今次系支持政府的人叫的。

引用:
原帖由 mboii 於 2021-10-22 07:38 AM 發表
下屆特首選舉的投票日,是2022年3月27日,換言之,選出下屆特首的日子尚餘五個月左右,總之過完農曆年,兼「睇埋」北京冬奧,真命天子便告誕生。日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211021/527991947353133056401382.jpeg/S2yaIJrdR2fmdZhGVO7ofV0oDeOstfzwFhoOnxYaDp8

總之 ...
bikachiu 鍾意將樓價升幅視為政績, 業主多數支持佢出任特首

引用:
原帖由 七個幼稚的魚蝦 於 2021-10-22 09:42 AM 發表
吖,冇薯片冇糖糖嘅??
呢兩個人痾尿都冇力。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 08:39 AM 發表
老蕭好似話賭J.....777一定連任
黃藍一齊上街都似

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2021-10-22 12:36 PM 發表

只有鄧局長才夠強硬。
比卡超太悠遊寡斷,絕對不是什麽好東西。
我都認為
鄧炳強比李家超
更加適合當下屆特首 ...

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-22 12:01 PM 發表

CY 早前
有高調表態過有參選意欲
後來就無晒聲氣
估計係得唔到中央祝福
應該唔會參選下屆特首了 ...
佢意思其實好簡單,如果除林鄭選,無人出選,佢一定出嚟選

唔會被林鄭自動連任

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-22 11:53 AM 發表
李家超係選委會主席,冇得參選,簡單政治常識都唔懂,扮嘢做政情分析?林鄭背後有股勢力要佢連任,但係北京一早否決,誰是真命天子,等多兩個月。
辭左職就可以參選啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]