• 瀏覽: 37,454
  • 回覆: 271
+2
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-10-22 11:02 AM 發表
邊個做都一樣!而家係阿爺話事!中國人當家作主!
禽日C Y先話有人阻住地球轉,令通關無期。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-22 08:34 AM 發表
李公公想選? 定刷鞋鄧pk想選?
你最唔想邊個選到?🤗

有冇第2個choice?

仲有冇人講anyone but 乜水

引用:
原帖由 花露水 於 2021-10-22 11:56 AM 發表
最神奇而家重除左689 唔知真假鳩噏之外,末有人敢宣佈參選,包括林鄭
CY 早前
有高調表態過有參選意欲
後來就無晒聲氣
估計係得唔到中央祝福
應該唔會參選下屆特首了 ...

引用:
原帖由 mboii 於 2021-10-22 07:38 AM 發表
下屆特首選舉的投票日,是2022年3月27日,換言之,選出下屆特首的日子尚餘五個月左右,總之過完農曆年,兼「睇埋」北京冬奧,真命天子便告誕生。日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211021/527991947353133056401382.jpeg/S2yaIJrdR2fmdZhGVO7ofV0oDeOstfzwFhoOnxYaDp8

總之 ...
呢個時候做特首,好做過以前好多,不過一定吾可以外國有資產,甚至仔女。某些民主大國隨時用經濟制裁和捉人質的方式迫你就範。

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-10-22 12:00 發表

你最唔想邊個選到?🤗
講黎都哂氣啦 香港有普選特首咩?

一定揀超哥!

兩件事可以睇到林鄭已經冇哂行情,一件係去深圳冇高官肯接待佢,深圳梗係知道啲嘢先至咁現實,第二件係林鄭回港即時仆倒斷手,梗係心裡煩燥。

選出打甴強人就得
大禍解, 餘孽黨免啦
再蹉跎歲月真正仆街鳥

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-10-22 09:12 AM 發表

開頭話唔係董生就好,跟係話唔係曾生就好,再跟住話唔係梁生就好,現在話唔係林鄭就好,下次又唔係乜乜就好!
上次選未ABC , Anyone But CY ...
而家又唔高興

總之就 ABC 啦

引用:
原帖由 0987654 於 2021-10-22 11:38 AM 發表
九成林鄭連任,香港人越想佢落台中央就偏要佢繼續做,信不信由你。
肯定激死班黑暴。😊

人選絕對不能是“為地主服務的人”。 除此,更加不能讓港英殖民地的洋奴把持特首施政。 回歸以來,公務員高官和司局長做得怎樣不濟/惡劣,普羅百姓都奈渠不何,這種情形必須改變。 既然立法會回歸愛國人士擔任,對公務員高官亦應該有監察權力及責任,每年作出高官公務員/司局長評核會議並報告,就算沒有約束力,亦可以做成壓力,為特首清君側,為民眾發聲監管公職人員。

引用:
原帖由 agogo171 於 2021-10-22 12:02 PM 發表
一定揀超哥!
李家超、鄧炳強
都係好人選 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]