• 瀏覽: 37,416
  • 回覆: 271
+2
引用:
原帖由 mboii 於 2021-10-22 07:38 AM 發表
下屆特首選舉的投票日,是2022年3月27日,換言之,選出下屆特首的日子尚餘五個月左右,總之過完農曆年,兼「睇埋」北京冬奧,真命天子便告誕生。日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211021/527991947353133056401382.jpeg/S2yaIJrdR2fmdZhGVO7ofV0oDeOstfzwFhoOnxYaDp8

總之 ...
總之唔係搵 AO 做!

引用:
原帖由 古樂 於 2021-10-22 02:39 PM 發表

李係保安局局長,立法會同機場被佔領保安局局長毫無作為,無提前佈局,亦無解救人質方案
識唔識保安局長和警務處長的職責?

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-10-22 02:41 PM 發表

話到事但係扮隱形咪一樣係廢

我都講過基本上香港特首有好大權力
可以要求中央出解放軍,可以解散立法會
甚至乎要廢咗個法院都仲得

你睇吓我哋條臭閪特首?黑暴嗰陣時廢撚到一個極點
AO 文官係咁做嘢!一件事唸幾個可能,個個可能都無鑊先去

仲有,傳聞個個都怕跟777,佢係好小家女人,唔喜歡下屬早過佢放工……不過佢自己又喜歡 7.11

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-10-22 02:42 PM 發表

其實我都覺得比卡超好撚廢

我唔信佢係保安局長有咁大權

黑暴時期乜都做唔到囉
其實你先搞清楚保安局長和警務處長嘅職能和權力先啦!

引用:
原帖由 fb43f30baed141 於 2021-10-22 03:28 PM 發表
林鄭連任喇!除非林太自已想退,李家超同CY都好,CY當年做好多民生實事,另外何君堯我都支持!
老實講,如果唔係基本法限制,我支持內地派一個省級落嚟做

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-10-22 12:59 PM 發表

放心 林奠會連任

叫比卡超上去開會傾通關 傾乜出黎? 傾完連政協都唔駛上去 😆😆😆 對住大陸 咪頭dup dup 成隻狗咁 連下次開會都冇時間表

林奠臨尾係咁換人 又搞咁多大野 北都會計劃 如果換人 可能又擱置 佢係唔做 唔會搞咁多野 比卡超? 你想永世唔通關咩? 

呢條垃圾 對住黃絲就惡 對大陸d官? 根本你死都唔放 已經係有港獨之嫌 澳門你又放? 開咩條件先放? 點樣唔放 ...
香港每日都有外地輸入,又唔肯全民強檢,健康碼又冇,大陸肯傾已經很俾面,香港就算爆高官依然安然無恙,但大陸則要人頭落地,下馬,你是大陸官員會唔會用自己的士途較飛 

林鄭太軟弱,強力支持李家超

CY 加油!!!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 08:39 AM 發表
老蕭好似話賭J.....777一定連任
因為老蕭而家真係好九七囉。

林鄭自動連任

比卡超較熱門, 財爺轉做特首次次冇好結果

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-10-22 07:39 AM 發表
比家超
佢應該會好快立23條, 唔會似林鄭咁慢節奏

上面一定係assign比家超, 林凸手都講明唔想再做

引用:
原帖由 skyline1123 於 2021-10-22 12:56 PM 發表
波波做都好過家超淋病
如二揀一,一定係林太

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2021-10-22 01:06 PM 發表

本來有,但否決左
真心可惜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]