• 瀏覽: 37,625
  • 回覆: 271
+2
糞池入面搵舊靚屎

如果人人都睇得到
阿爺仲使做嘢

大家點睇邱騰華?
佢民望好似幾高,工作感覺上幾穩重可靠
又有豐富政府工經驗

唔好呀

李家超夠正氣夠忠心但從政資歷尚淺,夾硬扶上特首之位可能力不從心,如無意外應該係林鄭成功連任,超哥在政務司歷練多幾年,下屆自然水到渠成

其實乜嘢 mindset 嘅人會想做香港特首?

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2021-10-23 12:00 AM 發表
李家超夠正氣夠忠心但從政資歷尚淺,夾硬扶上特首之位可能力不從心,如無意外應該係林鄭成功連任,超哥在政務司歷練多幾年,下屆自然水到渠成
本來我都睇好林鄭,但燈神蕭話佢一定成功連任,攪到我又有啲擔心。

曾鈺成在油管話,林鄭近排被記者追問會唔會再參選,一概不回答甚至怒容滿臉,對於一個有信心連任嘅人表情令人好難理解。半年不到就選舉,對於一個未接柯打準備連任嘅人心情會煩燥,所以仆倒骨裂。仲有林鄭公開話郊野公園一寸也不能少,顯然遷怒梁振英,乜原因?風聞梁振英被勸退,即是林鄭也會落馬,因為建制中梁粉一大片,中央為團結,不會打一派挺另一派,新特首是誰得中央點中,真係絕對機密。

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-22 09:15 AM 發表
邊個做都好,民生要搞好~~~人人安居樂業,社會怨氣自然無~~~
好簡單,改變遊戲規則,西環領導,中環負責執行,百姓必能安居樂業,安心溶入大灣區。

千萬不要係淋病、由種種跡象睇出、佢越嚟越像係黃曱甴🪳

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2021-10-22 09:42 AM 發表
邊個做特首都唔緊要,最緊要上任後嚴懲死曱甴
主要是後面的洗腦和推運
呢個層次要國家決策
作為父母我好痛心
但是遇上只好讓他去碰壁 有部分人會醒
香港是我家
撕裂害大家
白皮二招
木馬 撕裂
切記小心

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-10-22 09:12 AM 發表

開頭話唔係董生就好,跟係話唔係曾生就好,再跟住話唔係梁生就好,現在話唔係林鄭就好,下次又唔係乜乜就好!
每次都甲乙丙……肆公除壹都唔得。劉華先係眾望所歸。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-23 00:23 發表
曾鈺成在油管話,林鄭近排被記者追問會唔會再參選,一概不回答甚至怒容滿臉,對於一個有信心連任嘅人表情令人好難理解。半年不到就選舉,對於一個未接柯打準備連任嘅人心情會煩燥,所以仆倒骨裂。仲有林鄭公開話郊野公園一寸也不能少,顯然遷怒梁振英,乜原因?風聞梁振英被勸退,即是林鄭也會落馬,因為建制中梁粉一大片,中央為團結,不會打一派挺另一派,新特首是誰得中央點中,真係絕對機密。
林鄭目標遠大,必能勝過貪曾,青出於藍為港爭光

引用:
原帖由 孤獨的晴朗 於 2021-10-23 12:54 AM 發表
千萬不要係淋病、由種種跡象睇出、佢越嚟越像係黃曱甴🪳
曱甴咁就絕對唔係,只不過能力欠奉,做事優柔寡斷

特首每五年一任,而且大多只做五年,呢啲西方式政制害咗香港,令香港發展停滯,每五年人事政策重新來過,估計中央會吸取教訓。下任特首必須年輕有活力有理念有長期執政班子,年紀會係五十歲出頭,忠心能幹,估人選從呢方面入手。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]