• 瀏覽: 13,737
  • 回覆: 111
引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-22 02:53 PM 發表

求其話學者
無需證明
你同我都是學者喇
冇名冇姓,  人人都係學者,  人人都係黃綠,  人人都係狀棍,  人人都係記你老母,  香港冇得救,  快D移民大灣區

引用:
原帖由 skng2011 於 2021-10-22 03:45 PM 發表

冇名冇姓,  人人都係學者,  人人都係黃綠,  人人都係狀棍,  人人都係記你老母,  香港冇得救,  快D移民大灣區
我愛香港
香港就是大灣一份子

其實好多政府醫院,唔好話醫生,連護士都唔夠人用,
希望政府快D引入海外護士黎香港做啦

醫生移民,請再考牌

引用:
原帖由 skng2011 於 2021-10-22 15:45 發表

唔使移民喎,香港就是大灣區一部分

黃畜醫護仲未移民?又話冇豉油毋寧死,扑街

引用:
原帖由 wow... 於 2021-10-22 04:09 PM 發表

唔使移民喎,香港就是大灣區一部分
黃L唔會認架!

成日以為自己高人一等,係高尚華人!點知原來香港人個朵已經臭到怨!

香港咁好揾捨得移民??? 有冇實數幾多醫護移咗民

引用:
原帖由 蘇屈 於 2021-10-22 12:26 PM 發表

「失信心加劇移民…」,所以要加快丶加速丶加大引入泏外醫生!
等睇班黃醫移民去超市執貨

日月報應該接收左唔少apple記者, 風格越來越似

哦,又係果個學者鍾劍華呀!佢憂心反對即係政府做得啱啦!

醫護移民是因為其他地方引入海外醫生,你就可以做海外醫生,人地就唔可以入你地頭。

引用:
原帖由 norman0812 於 2021-10-22 09:44 AM 發表
根本就係政府舖路引入內地普通醫生。開頭會話醫專太慢攞返自己批專業醫生來港,跟著就將規定適用於普通醫生。到時批準大陸醫生來港就話咁易。
如果真係能醫到人,辨到實事,有何不可?咁多人排一丶兩年至能睇到專科,明明小病都實變咗大病啦,莫非想人買重醫保去幫襯私家

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-10-22 07:39 AM 發表
咁考試係必要
唔知會唔會係假學歷
你睇葛博士幾勁
冇黑暴咁勁,殺人放火,無惡不作.....

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-10-22 06:06 PM 發表

如果真係能醫到人,辨到實事,有何不可?咁多人排一丶兩年至能睇到專科,明明小病都實變咗大病啦,莫非想人買重醫保去幫襯私家
如果要來香港行醫可以考試喎。咁多年行之有效,唔通過考試點知道你嘅醫學知識水平去到邊?唔通為咗多啲人讀大學就取消會考?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]