• 瀏覽: 22,734
  • 回覆: 288
+2
快啲用健康碼啦冚家剷。

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-22 10:17 AM 發表

期望政府每一名市民,免費派一部生果13 系列的 1 TB pro max 手機,市民一定會用安心出行
有$5000消費券,去買一部入門機Nokia-TA1283都唔使$1,000,負擔都唔算大啦

收緊用安心同時,應該放寬營業時間限制!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-10-22 07:09 AM 發表
【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,12歲以下兒童、年滿65歲長者等可獲豁免。民主黨斥政府出爾反爾,現時如溫水煮蛙,「不斷收緊去追蹤行蹤,為『通關碼』鋪路」。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg ...
當時無計劃,現在有計劃!

正常不過!不能變嗎?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-22 07:44 AM 發表

安心出行點樣追蹤行縱呀?都無自動上傳功能!
茅錯, 應該要好似新加坡咁整隻「便攜防疫器」有埋藍芽上傳追蹤, 咁先可以讓市民放心出行

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-10-22 07:09 AM 發表
【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,12歲以下兒童、年滿65歲長者等可獲豁免。民主黨斥政府出爾反爾,現時如溫水煮蛙,「不斷收緊去追蹤行蹤,為『通關碼』鋪路」。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg ...
11個月前教怯,支聯會都無計劃汁笠

引用:
原帖由 閒話一句 於 2021-10-22 10:40 AM 發表

有$5000消費券,去買一部入門機Nokia-TA1283都唔使$1,000,負擔都唔算大啦
消費券買唔到 13 系列 pro 手機, 若政府每人派一部, 一定有人支持安心出行

根本應該全港強制

我do安心時偷睇填緊紙仔D人寫乜,好多資料都好奇怪,九成係流嘢

曱甴攞消費券就祖宗3代D資料都交晒出黎🤪

剪爛張身份證咪得囉
咁就安全哂喇

引用:
原帖由 john_john_138 於 2021-10-22 10:37 AM 發表

黃人幻想有,又自大,以為自己日日 被監視。
八達通可以知你行程我信
但呢個廢APP根本就無鬼用
都唔知D人驚乜

引用:
原帖由 五龍太子 於 2021-10-22 10:42 AM 發表

消費券買唔到 13 系列 pro 手機, 若政府每人派一部, 一定有人支持安心出行
一般入門版手機都裝到安心出行喇,我都只係用緊 Nokia 3.4,而家賣緊 $9XX

點解淨係政府部門?應該全港都要🤗

我上個禮拜夠 "曾稱" 沒有計劃今日去邊食飯啦... 
唔通今日唔食飯咩... 
低能... 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]