• 瀏覽: 22,740
  • 回覆: 288
+2
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-10-22 07:09 AM 發表
【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,12歲以下兒童、年滿65歲長者等可獲豁免。民主黨斥政府出爾反爾,現時如溫水煮蛙,「不斷收緊去追蹤行蹤,為『通關碼』鋪路」。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg ...
根本要強制先啱

為通關鋪路有咩問題? 想閉關一萬年?

正 全港實施,要甲雜全滅 !!!

引用:
原帖由 老納 於 2021-10-22 08:14 AM 發表
早就應該要咁做,我昨天客串坐counter,眼見仍然有很多人進入政府大樓仍然係填紙仔的!
填佢老母西喇,全部行使假文件

引用:
原帖由 2011MBA 於 2021-10-22 09:36 AM 發表
晨早要咁做啦,驚乜春!用facebook咪仲 危險
冇錯,一打卡自動上傳地點又覺冇問題

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-10-22 07:09 AM 發表
【明報專訊】創新及科技局長薛永恒去年11月曾稱沒計劃強制任何地點使用「安心出行」,事隔近一年,政府昨日宣布下月起所有政府員工及市民須用安心出行,方可進入政府大樓及辦公處所,涵蓋圖書館、泳池、體育館等,不能再以不願用為由而「填紙仔」,12歲以下兒童、年滿65歲長者等可獲豁免。民主黨斥政府出爾反爾,現時如溫水煮蛙,「不斷收緊去追蹤行蹤,為『通關碼』鋪路」。

https://fs.mingpao.com/pns/20211022/s00006/6874111d002ca8afd05173fe3532b167.jpg ...
都好,起碼白鴿黨而家都是自費,不是用政府錢鬧政府。

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-22 07:44 AM 發表

安心出行點樣追蹤行縱呀?都無自動上傳功能!
靠幻想上傳

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-10-22 09:17 AM 發表

廁所都要!
要用安心出恭app

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-10-22 10:09 AM 發表

靠幻想上傳
咁 幻想 呢樣係黃人強項

引用:
原帖由 閒話一句 於 2021-10-22 09:25 AM 發表

啲所謂長者打上去電台又話唔識用手機,部手機係download唔到,幾百樣藉口去反對,但係點解經常見到啲長者玩 candy crush 又捉精靈嘅呢? games 就識玩,安心出行只係掃一掃個code 反而唔識?
期望政府每一名市民,免費派一部生果13 系列的 1 TB pro max 手機,市民一定會用安心出行

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-10-22 09:04 AM 發表

我唔明佢地用意,裝個安心出行有咩咁可怕?
對公眾衛生安全及防疫都有幫助。
因為有好多唔見得光嘅行蹤,怕被人知道晒D衰嘢,尤其係曱甴🪳

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-10-22 09:04 AM 發表

我唔明佢地用意,裝個安心出行有咩咁可怕?
對公眾衛生安全及防疫都有幫助。
因為果D人做開犯法野, 身有屎。做開犯法野既人就唔用。驚比人拉。
比如做開賊, 咁梗係唔想比人知佢平時出入邊樹啦, 怕有紀綠。好明顯。

為反而反果D仲ON居。
咁其實30年前, 就應該反對8達通啦。
同埋果D人唔應該拿身份證和用身份證出入境, 因為都有紀錄。
更不應拿身份證, 因為又會有資料比左政府。
更不應用手機,
任何要登記既野都唔可以用。

根據佢地既邏輯, 佢地要返深山生活啦。唔好係香港深山呀, 去第二度先得。

support 

支持

係強制吹咩?????

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]