• 瀏覽: 7,294
  • 回覆: 110
+6
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 09:03 AM 發表
46死慘劇調查:防火門全被拆去賣 50多輛電單車助燃                                             

50架電單車泊係1樓????
咁係邊個問題???
陳菊無反對

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 12:46 PM 發表

呢d野, 大陸發生d官就坐監, 呆灣發生綠營就升官
民主真係冇能得頂啦
高雄連茶葉蛋都食唔起所以要拆門賣門?

台灣人選擇失憶!!!

台灣係自由地方,唔需要有門,阻頭阻勢。呢啲就係超前部署。

見怪不怪,呆灣呢d濕9之地!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-10-22 01:16 PM 發表
台灣人選擇失憶!!!
無限loop
選之前個7個都係講到天花龍鳳, 支票亂7開架啦...........要糧支之ma

放心,到時候又可以利用下香港同中國就可以繼續做市長

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-22 09:03 AM 發表
證據確鑿, 巿長的監管疏忽

落台啦!!!
2011年3月6日,台中阿拉夜店大火造成9死,當時陳其邁(現任高雄市長)在現任駐德代表謝志偉主持的「頭家來開講」中痛批胡志強應該下台負責,監院沒彈劾胡志強也應該關起來,還嗆「我請教一下,死幾個胡志強才要負責?」,事後陳其邁還在臉書分享此段影片。未料該集節目已遭民視悄悄下架,無法閱覽。
來源:
https://www.chinatimes.com/realt ... 004989-260407?chdtv

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-10-22 08:57 AM 發表
台灣真係一個鬼地放!12776203
鬼島之名, 你估流㗎.

門拆咗幾耐就唔知. 不過有關部門有無派人去巡查?
市長唔知?
其他有關部門又唔知?

香港消防都定期去巡查各大廈或食肆既消防設備.

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-10-22 01:40 PM 發表

2011年3月6日,台中阿拉夜店大火造成9死,當時陳其邁(現任高雄市長)在現任駐德代表謝志偉主持的「頭家來開講」中痛批胡志強應該下台負責,監院沒彈劾胡志強也應該關起來,還嗆「我請教一下,死幾個胡志強才要負責?」,事後陳其邁還在臉書分享此段影片。未料該集節目已遭民視悄悄下架,無法閱覽。
來源:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20211015004989-260407?chdtv
搬龍門呢家嘢...綠蛆一流.

中國人講民主的下場
就係得個亂字

一定係 fake news, 呆灣係民主地區啵, 典會發生呢啲嘢,係唔發生响大陸啊?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-22 09:03 AM 發表
46死慘劇調查:防火門全被拆去賣 50多輛電單車助燃                                             

50架電單車泊係1樓????
咁係邊個問題???
呆蛙一向亂泊電單車.
澳門呢邊都有一堆智障係咁. 唔少去呆灣讀過書既, 都係喜歡揸電單車 (貪方便), 又鍾意亂泊.
經常會見到智障車手會泊架電單車係大廈出入口.

附件

242727151_4723681570989136_5787579577852870670_n.jpg(82.65 KB)

244919583_1523195214710359_2602644299587654750_n.jpg(92.19 KB)

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-10-22 01:54 PM 發表

呆蛙一向亂泊電單車.
澳門呢邊都有一堆智障係咁. 唔少去呆灣讀過書既, 都係喜歡揸電單車 (貪方便), 又鍾意亂泊.
經常會見到智障車手會泊架電單車係大廈出入口.
地下亂泊都正常
泊到上1樓wor

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2021-10-22 01:12 PM 發表
用屎嚟形容呆蛙,都侮辱咗嚿屎~
甘香港好吾好得過嚿屎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]